دسته بندی مطالب

اسفندقه در گفت‌وگو با فارسانقلاب به همه مفاهیم شعر فارسی احترام می‌گذارد/ دیوانه ایرانم/ ۹ دی تجلی همدلی ایرانیان بود.

۱۱ دی ۱۳۹۵ اطلاعیه ها

اسفندقهمرتضی امیری اسفندقه گفت: شعر فارسی از آغاز با انقلاب همراه بوده است و همه مفاهیم شعر فارسی همان معانی است که انقلاب به آنها احترام می‌گذارد.
مرتضی امیری اسفندقه دبیر هنری شعر انقلاب در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس اظهار داشت: شاعران جوان مشارکت خوب و چشمگیری داشتند، از آن سوی میدان هم داوران خوبی با این دوره همکاری کردند.
وی با بیان اینکه داوران این دوره در حوزه فکر و فرهنگ شعر معاصر به ویژه شعر انقلاب استاد بودند، افزود: شاعران جوان با حال خوب و به شکل جدی مشارکت کردند و تعداد آثار از لحاظ کمیت و کیفیت قابل ملاحظه بود و از همه مهمتر توجه شرکت کنندگان و داوران به پیکره و پیام زبان پارسی بود که یکی از مهمترین پیام‌های انقلاب پاسداشت زبان پارسی است.
امیری اسفندقه در ادامه ضمن پاسخ به این سوال که از سوی هیات داوران در بخش «تک‌اثر شعر نو» اثری حائز رتبه شناخته نشد، فکر می‌کنید چرا در بخش شعر نو همچنان راه نرفته بسیار داریم، گفت: برگزیده بودند، اما اول، دوم و سوم نداشتم، اثری که اول معرفی می‌شود به این معناست که اشکالی ندارد. اینکه رتبه بندی این بخش اعلام نشد بدین معناست که داوران به شعر احترام گذاشته‌اند.
دبیر هنری شعر انقلاب بیان کرد: داوران دور ششم به این بخش علمی نگریستند، بنابراین خیلی فرق است میان آثار بدون اشکال و تام و تمام.
وی همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون حضور شاعران خارجی و اینکه به نظر می‌رسد انقلاب در صدور خود به دیگر کشورها موفق عمل می‌کند، توضیح داد: آب و آتش جای خود را باز می‌کند، اینکه تعداد شاعران بیشتر شود مهم نیست؛ اینکه همفکری و همراهی و هم دلی دارند مهم است، زیرا «سیاهی لشکر نیاید به کار»؛ این همدلی و همفکری کشورهای دیگر با شعر انقلاب در ششمین دوره بسیار قابل ملاحظه بود. اصلا شعر فارسی از آغاز تا به حال با انقلاب همراه بوده است، تمام مفاهیم شعر فارسی همان معانی است که انقلاب به آنها احترام می‌گذارد.
امیری اسفندقه در ادامه به مؤلفه‌های شعر انقلاب در جهت پیشبرد اهداف آن اشاره کرد و بیان داشت: ۹ دی تجلی همدلی ایرانیان بود، در برابر آنها که می‌خواهند ایران نباشد، اگر هم باشد به شکل دیگری باشد، ۹دی نشان داد مردم ایران را دوست دارند، «اسلامی» آن را هم دوست دارند، ایران ولنگ و باز را نمی‌خواهند.
وی در پایان در پاسخ به اینکه دبیری دوره ششم را برعهده داشتید فکر می‌کند تجربه خوبی بود یا نه، گفت: ذاتا دنبال سفارش پذیرفتن نیستم، اما اگر کاری باشد که از عهده‌ام بر آید می پذیرم، من دیوانه ایرانم، هرجا هرطور و به هر شکل ایران عزیز توحیدی اسلامی کاری داشته باشد که از عهده‌ام بر آید منتی است که بر سر من نهاده می‌شود.

معرفی کتاب “دفاع بدون شلیک”

۱۹ دی ۱۴۰۱
  معرفی: دفاع بدون شلیک نویسنده: حسین علی ساسانی انتشارات: انجمن قلم ایرانیان امروز سال انتشار: ۱۴۰۱ تعداد صفحات: ۱۳۲ صفحه کتاب دفاع بدون...

معرفی کتاب تب خشکسالی به قلم علی الله سلیمی

۱۵ دی ۱۴۰۱
  «تب خشک‌سالی» به کتابفروشی‌ها رسید علی الله سلیمی در کتاب جدید خود داستانی با موضوع تغییرات اقلیمی و رابطه انسان و طبیعت را...

فراخوان بیست و یکمین دورۀ جشنواره قلم زرین

۱۴ دی ۱۴۰۱
  به نام خداوندگار کتاب و قلم     فراخوان بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین   انجمن قلم ایران، با استعانت از...

دبیر جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

۱۰ دی ۱۴۰۱
      با تصویب هیات مدیره انجمن قلم ایران ، «حمید هنرجو» دبیر بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین شد. سید احمد...

محسن پرویز دبیرشورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران شد

۲۷ آذر ۱۴۰۱
    طی حکمی از سوی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن پرویز به عنوان «نماینده تام‌الاختیار وزیر و دبیر شورای ارزشیابی...

نخستین دوره جایزه ادبی “ساهر”

۱۹ آذر ۱۴۰۱
  🔸 انجمن ادبی ساهر در راستای ارتقای داستان نویسی در عرصه ی امنیت ملی نخستین دوره جایزه ادبی “ساهر” را در دو بخش...

نویسنده‌ای که ارزش وطن را می‌دانست/ یادی از «جلال آل‌احمد» به بهانه سالروز تولدش

۱۲ آذر ۱۴۰۱
پنجشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۱  نویسنده‌ای که ارزش وطن را می‌دانست/ یادی از «جلال آل‌احمد» به بهانه سالروز تولدش فردا سالروز تولد جلال آل‌احمد است،...

آرمان «وطن فارسی» در «دهکده جهانی»/ شکل‌گیری تمدن فارسی برای بعضی‌ها زنگ خطر است

۹ آذر ۱۴۰۱
آرمان «وطن فارسی» در «دهکده جهانی»/ شکل‌گیری تمدن فارسی برای بعضی‌ها زنگ خطر است آرمان «وطن فارسی» در «دهکده جهانی»/ شکل‌گیری تمدن فارسی برای...