دسته بندی مطالب

حدادعادل در جمع خبرنگاران: زبان‌فارسی مورد تهدید است/ تبدیل زبان فارسی به زبان علم در دستور کار فرهنگستان

۲۷ مرداد ۱۳۹۵ اطلاعیه ها

غلامعلی حدادعادلرئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با اشاره به معادل‌های این فرهنگستان برای کتاب پایه دهم، گفت: تبدیل زبان فارسی به زبان علم از جمله برنامه‌هاست.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هشتاد و سومین دوره دانش‌افزایی با حضور ۲۱۰فارسی‌آموز از ۴۲ کشور در دانشگاه علامه طباطبایی در حال برگزاری است.
غلامعلی حدادعادل رئیس بنیاد سعدی صبح امروز در حاشیه برگزاری کلاس‌ها ضمن بازدید از کلاس‌های مختلف با تعدادی از دانشجویان حاضر صحبت کرد و در جریان روند برگزاری کلاس‌ها قرار گرفت.
وی در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت زبان فارسی در ایران و دیگر کشورهای فارسی زبان و تهدیدات موجود، گفت: سطح دانشجویان مختلف است، احساس ما این است که این دانشجویان از برگزاری دوره‌ها راضی هستند.
رئیس بنیاد سعدی افزود: محیط و امکانات دانشگاه مطلوب است، کلاس‌ها وسیع است و ما هیچ مشکلی در برگزاری این دوره در دانشگاه علامه نداشتیم.
حدادعادل در پاسخ به سوالی در خصوص تهدید زبان فارسی در ایران و خارج از کشور و وظیفه فرهنگستان در این خصوص، گفت: مسلما زبان فارسی در داخل و خارج از کشور در معرض خطر قرار دارد، در مقابل موسساتی هستند که وظیفه شان مقابله با این خطرها و تهدیدها است.
وی ادامه داد: در حال حاضر در داخل کشور ورود بی‌سابقه واژه‌های فرنگی را شاهد هستیم؛ سردر مغازه‌ها که بسیار این موضوع را در آن شاهد هستیم وزارت ارشاد، نیروی انتظامی و وزارت کشور این موضوع را رصد می‌کنند و با آن مقابله می‌شود.
رئیس بنیاد سعدی افزود: آیین‌نامه‌ای هم در این خصوص داریم و مسئله دیگر این است که ما می‌خواهیم زیان فارسی را به زبان علم تبدیل کنیم؛ و این روزها شاهد هستیم که تعدادی کلمه فارسی را به کتاب زیست شناسی سال دهم وارد کردیم، انتقادهایی می‌شود و برای برخی معلمان تعجب‌آور است و حساسیت نشان می‌دهند.
حدادعادل ادامه داد: البته در تاجیکستان، افغانستان و پاکستان مسئله جداگانه است و با سیاست همراه است اما همیشه سعی ما بر این بوده است که زبان فارسی پاسداری کنیم.
وی در خصوص نا آشنایی دانش‌آموزان با واژه‌های جدید کتب زیست شناسی، گفت: هر کاری باید از یک جا شروع شود؛ ما این مسئله را خیلی دشوار نمی‌بینیم. چند هفته که بگذرد عادی می‌شود؛ این مسئله مثل کفش نو می‌ماند؛ ابتدا پا را می‌زند و بعد درست می‌شود.

فراخوان بیست و دومین دورۀ جشنواره قلم زرین

۲ اسفند ۱۴۰۲
  فراخوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین انجمن قلم ایران خرسند است آغاز به کار بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین...

دبیر جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

۹ بهمن ۱۴۰۲
  دبیر بیست و دومین دورۀ جشنواره قلم زرین معرفی شد. با تصویب هیأت مدیره انجمن قلم ایران ، «جواد کامور بخشایش» دبیر بیست...

بیانیه انجمن قلم ایران در محکومیت حادثه تروریستی کرمان

۱۷ دی ۱۴۰۲
————– 🔻 بیانیه انجمن قلم ایران در محکومیت حادثه تروریستی کرمان ————- به نام منتقم خون شهیدان «جنایتکاران سنگدل از هم اکنون آماج قطعی...

فراخوان سومین جشنواره ادبی فلسطین

۸ آذر ۱۴۰۲
  بسم الله الرحمن الرحیم —————- فراخوان سومین جشنواره ادبی فلسطین —————- مقام معظم رهبری: ما یقین داریم با ادامۀ مبارزات مردم مسلمان فلسطین...

بیانیه انجمن قلم ایران در حمایت از عملیات «طوفان الاقصی»

۱۷ مهر ۱۴۰۲
  بسم الله قاصم الجبارین «ما یقین داریم با ادامه‌ی مبارزات مردم مسلمان فلسطین و حمایت جهان اسلام، فلسطین به فضل الهی آزاد می‌شود...

جلسه مجمع عمومی سالیانه ۱۴۰۲

۱۳ مهر ۱۴۰۲
باسلام؛ به اطلاع می‌رساند: مجمع عمومی عادی(سالیانه) انجمن قلم ایران روز یکشنبه مورخ  ۲۳/۰۷/۱۴۰۲  از ساعت ۱۵ الی ۱۷ در محل سالن انجمن قلم...

اسامی برگزیدگان بیست و یکمین جایزه قلم زرین معرفی شدند

۲۰ تیر ۱۴۰۲
  اسامی برگزیدگان و شایسته تقدیر بیست و یکمین جایزه قلم زرین معرفی شدند: بخش نقد و پژوهش ادبی: شایسته تقدیر: گونه شناسی نثر...

بیانیه دبیر بیست یکمین جشنواره قلم زرین

۲۰ تیر ۱۴۰۲
  «به نام خداوند لوح و قلم» ن و القلم و مایسطرون سوگند به قلم و آنچه می‌نویسند سوره مبارک قلم آیه نخست بیانیه...