دسته بندی مطالب

محسن پرویز در گفت‌وگو با فارس جایزه جهانی فلسطین دوسالانه است/ آغاز مسیر با تشکیل شورای اجرایی

جایزه جهانی فلسطین دوسالانه است/ آغاز مسیر با تشکیل شورای اجرایی

دبیر جایزه جهانی فلسطین ضمن تشریح اهداف و برنامه‌ها به دوسالانه بودن این جایزه اشاره کرد و گفت: ابتدا باید شورای اجرایی تشکیل و در ادامه جزئیات و نحوه فراخوان، همچنین شناسایی، جمع‌آوری آثار و گروه داوری تعیین شوند.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، هفته گذشته نشست دوروزۀ «هم‌اندیشی اتحادیه‌های نویسندگان و ناشران حامی مقاومت و فلسطین» برگزار و جزئیات جایزۀ جهانی فلسطین و دبیر آن و نیز رئیس شورای سیاست‌گذاری انتخاب و معرفی شدند.

در این نشست به ترتیب «میثم نیلی» و «طراده حماده» به ترتیب به عنوان رئیس و نائب‌رئیس شورای سیاست‌گذاری معرفی شدند و همچنین اعضاء «محسن پرویز» را به سمت دبیر و رئیس شورای اجرایی این جایزۀ ادبی جهانی انتخاب کردند. همچنین مقرر شد که این جایزه به شکل دوسالانه برگزار شود و دبیر آن نیز به مدت چهار سال ابقاء خواهد شد.

* طرح ایده اولیه برای تشکیل جایزه فلسطین

بر این اساس با دبیر این جیزه به گفت‌وگو نشستیم؛ محسن پرویز دبیرجایزه ادبی فلسطین در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب وادبیات خبرگزاری فارس، درباره تاسیس این جایزه اظهار داشت: ایده اولیه برای تشکیل جایزه فلسطین در میان دوستان فعال نویسنده و ناشر ایرانی ابتدا مطرح شده بود. در ادامه با افراد حامی مقاومت در سایر کشورها هم این ایده مطرح شد، تعدادی از نویسندگان، شعرا و دست اندرکاران حوزه نشر در سایر کشورها برای تشکیل نشستی که هم اندیشی هم بود به ایران دعوت شدند تا جایزه ادبی فلسطین تاسیس شود.

* «میثم نیلی» و «طراده حماده» رئیس و نائب‌رئیس شورای سیاست‌گذاری

پرویز به نشست هم اندیشی دو روزه در تهران اشاره کرد و گفت: این جلسات به مدت ۲ روز و به شکل فشرده در تهران برپا شد و در آن ارکان کلی جایزه مطرح و به تصویب اعضا رسید که اولا علاقمندانی که از سایر کشورها دعوت شده بودند همراه نویسندگان، ناشران ایرانی علاقمند به فلسطین و مقاومت،‌مؤسسان اولیه جایزه راتشکیل می‌دادند و ارکان جایزه شامل شورای سیاست‌گذاری، شورای اجرایی، دبیر جایزه و کلیات مربوط به نحوه برگزاری جایزه به تصویب مؤسسان رسید که بر این اساس «میثم نیلی» مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی به عنوان رئیس شورای سیاست‌گذاری و «طراده حماده» وزیر کار سابق لبنان به عنوان نائب رئیس شورای سیاست‌گذاری تعیین شدند.

* مشارکت اعضا از سراسر دنیا در جلسات با ویدئو کنفرانس

به گفته وی، اعضای شورای سیاست‌گذاری انتخاب شدند که افزون بر دو نفر یاد شده و بنده، برخی از اعضای خارجی شرکت کننده در جلسه جزو شورای سیاست‌گذاری انتخاب شدند. دوستانی از سوریه، پاکستان، اندونزی، فلسطین، تونس، عراق و یمن که با توجه به اینکه حضور فیزیکی اعضای شورای سیاست‌گذاری سخت باشد قرار شد جلسات به گونه‌ای برگزار شود که هنگام برگزاری جلسه اعضای غایب که قادر به حضور فیزیکی نیستند به صورت ویدئو کنفرانس در جلسه شرکت کنند تا از نظرات سایرین بهره‌مند شویم.

دبیر این جایزه تصریح کرد: بنده به عنوان دبیر این جایزه به وسیله رای‌گیری انتخاب شدم بنابراین قرار شد جایزه دو سالانه باشد و حول موضوع مقاومت و فلسطین برگزار شود. قرار شد فکر کنیم برای اینکه افزون بر کتاب‌های شعر و داستان کودک و بزرگسال بتوانیم مسابقات در ذیل جایزه برگزار کنیم که مربوط به تک داستان‌های کوتاه، تک قصیده، تک غزل یا اشعار کوتاه مرتبط با موضوع باشد.

* آغاز مسیر با تشکیل شورای اجرایی جایزه

پرویز درباره زمان برگزاری نخستین دوره خاطرنشان کرد: طبیعی است باید شورای اجرایی تشکیل شود و در ادامه با تشکیل هیأت اجرایی جزئیات و نحوه فراخوان و همچنین شناسایی و جمع‌آوری آثار و گروه داوری تعیین شود تا چگونگی داوری و امتیاز گیری داستان مورد تبادل نظر قرار گیرد.

* جایزه فلسطین دوسالانه است/ تشریح اهداف 

پرویز در بخش دیگری به دو سالانه بودن این جایزه اشاره کرد و توضیح داد:‌ ابتدا باید کلیات موضوع را به سرانجام برسانیم و سپس به جمع‌آوری آثار بپردازیم و ببینیم زمانی که برای داوری و رسیدن به نتیجه نیازمندیم، چقدر است تا اولین دوره را برگزار کنیم. هر چند امکانات مالی هم مهم است. بنابراین مصوب کردیم کمک گرفتن از افراد حقیقی و حقوقی علاقمند به مقاومت در سراسر جهان را داشته باشیم. فکر می‌کنیم از این راه بشود هزینه‌های جایزه را تامین کرد.

وی افزود: اهداف جایزه عبارتند از اولا شناسایی آثار مناسب در این حوزه و کمک به ترجمه و نشر آثار در تمام دنیا و تقدیر از هنرمندانی که برای حمایت از مظلومین که در جای جای دنیا تلاش می‌کنند و شناسایی استعدادهای علاقمند به حوزه مقاومت و کمک به انتشار آثار آنها در سراسر دنیا.

* ترکیب اعضای شورای سیاستگذاری و هیات موسس

وی در پایان درباره اعضای مؤسس و شورای سیاست‌گذاری گفت: در هیأت مؤسس ۱۴ نفر غیرایرانی و معادل همین عدد و کمتر علاقمندان ایرانی در تاسیس شرکت داشتند که اگر دبیرخانه فعال شود اطلاع‌رسانی در این راستا صورت می‌گیرد، اما در شورای سیاست‌گذاری ۱۳ نفر انتخاب شدند که از این میان ۶ نفر ایرانی و ۷ نفر غیرایرانی هستند.

فراخوان بیست و دومین دورۀ جشنواره قلم زرین

۲ اسفند ۱۴۰۲
  فراخوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین انجمن قلم ایران خرسند است آغاز به کار بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین...

دبیر جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

۹ بهمن ۱۴۰۲
  دبیر بیست و دومین دورۀ جشنواره قلم زرین معرفی شد. با تصویب هیأت مدیره انجمن قلم ایران ، «جواد کامور بخشایش» دبیر بیست...

بیانیه انجمن قلم ایران در محکومیت حادثه تروریستی کرمان

۱۷ دی ۱۴۰۲
————– 🔻 بیانیه انجمن قلم ایران در محکومیت حادثه تروریستی کرمان ————- به نام منتقم خون شهیدان «جنایتکاران سنگدل از هم اکنون آماج قطعی...

فراخوان سومین جشنواره ادبی فلسطین

۸ آذر ۱۴۰۲
  بسم الله الرحمن الرحیم —————- فراخوان سومین جشنواره ادبی فلسطین —————- مقام معظم رهبری: ما یقین داریم با ادامۀ مبارزات مردم مسلمان فلسطین...

بیانیه انجمن قلم ایران در حمایت از عملیات «طوفان الاقصی»

۱۷ مهر ۱۴۰۲
  بسم الله قاصم الجبارین «ما یقین داریم با ادامه‌ی مبارزات مردم مسلمان فلسطین و حمایت جهان اسلام، فلسطین به فضل الهی آزاد می‌شود...

جلسه مجمع عمومی سالیانه ۱۴۰۲

۱۳ مهر ۱۴۰۲
باسلام؛ به اطلاع می‌رساند: مجمع عمومی عادی(سالیانه) انجمن قلم ایران روز یکشنبه مورخ  ۲۳/۰۷/۱۴۰۲  از ساعت ۱۵ الی ۱۷ در محل سالن انجمن قلم...

اسامی برگزیدگان بیست و یکمین جایزه قلم زرین معرفی شدند

۲۰ تیر ۱۴۰۲
  اسامی برگزیدگان و شایسته تقدیر بیست و یکمین جایزه قلم زرین معرفی شدند: بخش نقد و پژوهش ادبی: شایسته تقدیر: گونه شناسی نثر...

بیانیه دبیر بیست یکمین جشنواره قلم زرین

۲۰ تیر ۱۴۰۲
  «به نام خداوند لوح و قلم» ن و القلم و مایسطرون سوگند به قلم و آنچه می‌نویسند سوره مبارک قلم آیه نخست بیانیه...