شعر، رویدادهای اسلام در تاریخ را زنده نگه داشت

عباس براتی پور شاعر گفت:هر رویدادی که در جامعه رخ می دهد اگر به زینت شعر و ادبیات آراسته شود،در تاریخ ماندگار خواهد شد.
عباس براتی پور شاعر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص شعر انقلاب گفت: سرایش شعر انقلاب از روزهای اول انقلاب آغاز شد و همینطور ادامه داشته تا به امروز رسید.
وی با بیان اینکه وقایعی در این دوران رخ داد که به شعر انقلاب اسلامی وارد شد،گفت:پس از پیروزی انقلاب اسلامی،جنگ تحمیلی را داشتیم و مضامین دفاع مقدس به شعر وارد شد.همینطور فتنه ها و مشکلاتی برای کشور توسط منافقان و ضد انقلاب ها در این دوران ایجاد شد که تمام آنها به شعر راه یافت.
این شاعر با اشاره به اینکه وقایع دوران انقلاب اسلامی ادامه داشته تا به امروز رسید،بیان کرد:شهدای مدافع حرم، بهار عربی که به بیداری اسلامی در یمن و کشورهای دیگر منجر شد نیز به شعر راه یافتند.همینطور تاثیری که انقلاب اسلامی در آن مناطق داشت هم به شعر و ادبیات پس از انقلاب وارد شد.
وی ادامه داد:برجام و پیمان شکنی آمریکا هم از موضوعات دیگری بود که در شعر انقلاب اسلامی وارد شد و یک ادبیات پویا را در این دوران به وجود آورد.
این شاعر با اشاره به اینکه موضوعاتی که پس از انقلاب اسلامی به شعر وارد شد چهره واقعی و تاریخ نگاری از شعر این دوران را ترسیم کرد،افزود:هر رویدادی که در جامعه رخ می دهد اگر به زینت شعر و ادبیات آراسته شود،در تاریخ ماندگار خواهد شد.جنگ های دوران پیامبر ، واقعه غدیر و عاشورا اگر به شعر وارد نمی شد در دل تاریخ ماندگار نبود.
براتی پور با اشاره به اینکه مثبت یا منفی دانستن تاریخ نگاری در شعر انقلاب اسلامی به دیدگاه فرد بستگی دارد، اظهار داشت: اگر با دید مثبت به وقایع و تاریخ نگاری در شعر انقلاب نگاه کنیم و دیدگاهمان دیدگاه حقیقت طلبی باشد این کار در نظرمان مثبت خواهد بود.اگر با دید منفی به آن بنگریم دیدگاهمان نسبت به تاریخ نگاری و وقایع نگاری در شعر انقلاب منفی خواهد بود.
وی با بیان اینکه ما هشت سال دوران دفاع مقدس را در تاریخمان داشتیم و این دوران در شعر منعکس شد،گفت:این موضوع از دید ما مسئله ای مثبت بود چون دلاوری و ایثارگری رزمندگان،جانبازان و خانواده های شهدا را ترسیم کرد.
براتی پور در خصوص ایجاد فرم های جدید در شعر انقلاب و تاثیر آن در پویایی شعر این دوران تصریح کرد: تاثیر ایجاد فرم های جدید در پویایی شعر انقلاب به شاعر و نویسنده بستگی دارد که با چه کیفیتی شعر را در این فرم های تازه بیان کند و البته به توانایی شاعر هم بستگی دارد که چطور بتواند مطالب را در شعرش به تصویر بکشد و چگونه از مضامین در شعرش استفاده کند.
انتهای پیام/
معرفی کتاب “دفاع بدون شلیک”

معرفی: دفاع بدون شلیک نویسنده: حسین علی ساسانی انتشارات: انجمن قلم ایرانیان امروز سال انتشار: ۱۴۰۱ تعداد صفحات: ۱۳۲ صفحه کتاب دفاع بدون...
معرفی کتاب تب خشکسالی به قلم علی الله سلیمی

«تب خشکسالی» به کتابفروشیها رسید علی الله سلیمی در کتاب جدید خود داستانی با موضوع تغییرات اقلیمی و رابطه انسان و طبیعت را...
فراخوان بیست و یکمین دورۀ جشنواره قلم زرین

به نام خداوندگار کتاب و قلم فراخوان بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین انجمن قلم ایران، با استعانت از...
دبیر جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

با تصویب هیات مدیره انجمن قلم ایران ، «حمید هنرجو» دبیر بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین شد. سید احمد...
محسن پرویز دبیرشورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران شد

طی حکمی از سوی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن پرویز به عنوان «نماینده تامالاختیار وزیر و دبیر شورای ارزشیابی...
نخستین دوره جایزه ادبی “ساهر”

🔸 انجمن ادبی ساهر در راستای ارتقای داستان نویسی در عرصه ی امنیت ملی نخستین دوره جایزه ادبی “ساهر” را در دو بخش...
نویسندهای که ارزش وطن را میدانست/ یادی از «جلال آلاحمد» به بهانه سالروز تولدش

پنجشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۱ نویسندهای که ارزش وطن را میدانست/ یادی از «جلال آلاحمد» به بهانه سالروز تولدش فردا سالروز تولد جلال آلاحمد است،...
آرمان «وطن فارسی» در «دهکده جهانی»/ شکلگیری تمدن فارسی برای بعضیها زنگ خطر است

آرمان «وطن فارسی» در «دهکده جهانی»/ شکلگیری تمدن فارسی برای بعضیها زنگ خطر است آرمان «وطن فارسی» در «دهکده جهانی»/ شکلگیری تمدن فارسی برای...