دسته بندی مطالب

معرفی اعضای هیأت علمی پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد+کارنامه

۱۱ آبان ۱۴۰۱ اخبار اخبار انجمن

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی احکامی جداگانه، اعضای هیأت علمی پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد را منصوب کرد.

معرفی اعضای هیأت علمی پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد+کارنامه

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی احکام جداگانه‌ای محمدرضا سنگری، حسین فتاحی، اکبر صحرایی، حمید حسام، محمد سرشار، حجت الاسلام و المسلمین سعید فخرزاده، راضیه تجار، وجیهه سامانی و مهدی کرد فیروزجایی را به عنوان اعضای هیأت علمی پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد منصوب کرد.

در متن این احکام آمده است: «بنا به پیشنهاد معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و با توجه به سوابق و تجارب ارزنده شما در زمینه ادبیات داستانی، به موجب این حکم، به عنوان «عضو هیأت علمی» پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد منصوب می‌شوید.

شایسته است بر اساس وظایف مندرج در آیین نامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص این جایزه، اقدامات مقتضی را به نحو احسن، به عمل آورید.»

سوابق اعضای هیأت علمی پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال

محمدرضا سنگری، نویسنده، پژوهشگر و شاعر ادبیات انقلاب اسلامی و شعر و ادبیات آیینی و عاشورایی است و آثار وی جزو منابع این موضوعات به‌شمار می‌رود. همچنین وی فعال در نقد، داوری، سخنرانی و بررسی آثار ادبی به‌خصوص ادبیات عاشورایی و دفاع مقدس است.

حسین فتاحی نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در سه حوزه تألیف، ترجمه و بازنویسی آثار کلاسیک فارسی برای کودکان و نوجوانان آثار متعددی منتشر کرده که «آتش در خرمن» و «پسران جزیره» در زمینه ادبیات پایداری است و «عشق سال‌های جنگ» رمان دیگر او از سوی نشر قدیانی تاکنون ۶ بار تجدید چاپ شده است.

اکبر صحرایی نویسنده ادبیات دفاع مقدس و پایداری چون «کتیبه‌های ژنرال» است که خود نیز با نگارش رمان «حافظ هفت» در پنجمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد به عنوان برگزیده انتخاب شد.

حمید حسام با کتاب «غواص‌ها بوی نعنا می‌دهند» که نوعی خاطره‌نگاری در حوزه ادبیات دفاع مقدس است، به جامعه ادبی معرفی شد. به دنبال آن داستان بلند «راز نگین سرخ» را در سال ۷۸ به دست چاپ سپرد و در شهریور ماه نیز از تقریط رهبری بر کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» که اثر حمید حسام است رونمایی شد.

محمد سرشار داستان نویس، پژوهشگر و فعال فرهنگی است. کوچکترها او را به مدیریت شبکه‌های پویا و نهال تلویزیون می‌شناسند و بزرگترها پویانمایی «بچرخ تا بچرخیم» را به قلم او دیده‌اند. «رستاخیز عاشقی» نخستین رمان محمد سرشار است. تاکنون آثار داستانی «توت فرنگی‌های روی دیوار»، «پنبه و آتش»، «جادوگر سفید» و «زن‌ها همه مثل هم‌اند» به قلم او منتشر شده است و در حال حاضر نیز مدیر انجمن قلم است.

راضیه تجار فارغ‌التحصیل رشته روانشناسی و از فعالان عرصه نویسندگی است و تاکنون مسئولیت‌های ادبی ـ هنری زیادی را بر عهده داشته‌ است. رمان‌های «کوچه اقاقیا»، «نرگس‌ها» و «هفت بند» از وی به‌عنوان رمان برتر یک دهه در آموزش و پرورش انتخاب شدند. همچنین به‌عنوان نویسنده زن برگزیده ادبیات دفاع مقدس از سوی حوزه هنری برگزیده شد. او همچنین داور جشنوره‌های ادبی بسیاری بوده است، از جمله داور بخش مجموعه داستان سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد و در دوره پیش هم از اعضای هیأت علمی جایزه ادبی جلال بود.

وجیهه سامانی تحصیل‌کرده رشته زبان و ادبیات فارسی و نویسنده آثاری همچون «خواب باران»، «آن مرد با باران می‌آید»، «بادبادک‌ها»، «عروس آسمان»، «تو را من چشم در راهم» و… است. کسب رتبه اول جشنواره مطبوعات، کاندیدای چهره هنر سال انقلاب حوزه هنری، برگزیده جشنواره شهید حبیب غنی پور، برگزیده جشنواره داستان انقلاب حوزه هنری، برگزیده جایزه شهید اندرزگو، برگزیده جشنواره نویسندگان جوان و… در کارنامه کاری وی ثبت شده است. 

مهدی کرد فیروزجایی نویسنده و منتقد ادبی که آثاری چون افعی کشی، امام آمد، بهم رسیدن در میانسی را در کارنامه خود دارد.

حجت‌الاسلام سعید فخرزاده، پژوهشگر حوزه تاریخ شفاهی و «مدیر دفتر تدوین دستاوردهای انقلاب اسلامی» است که آثاری چون آزادی خرمشهر را در کار نامه خود دارد و در پانزدهمین دوره هم از اعضای هیأت علمی بود.

پیش از این نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی حکمی وجیهه سامانی را به عنوان دبیر علمی پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد منصوب کرده بود.

منبع خبر: خبرگزاری فارس

لینک خبر: http://fna.ir/1scr4s

 

 

پیام تسلیت دکتر محمد سرشار به مناسبت درگذشت استاد عباس براتی پور

۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
  دیروز مراسم تشییع مرحوم استاد عباس براتی‌پور با حضور علاقمندان ایشان در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد. استاد براتی‌پور ۸۰ ساله بود...

آیین همدلی منیژه آرمین

۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
  آیین همدلی مراسم آیین همدلی روز یکشنبه ۱۴ اسفند ماه با حضور برخی از اعضای هیئت مدیره انجمن قلم در فضای هنرمندانه آثار...

اعضای جدید

۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
  اخبار انجمن قلم طی بررسی رزومه و مصاحبه نهایی که توسط هیئت موسس صورت گرفت، عضویت افراد زیر در انجمن قلم پذیرفته شد....

آیین همدلی “استاد عباس براتی پور”

۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
  آیین همدلی مراسم تجلیل از استاد عباسعلی براتی‌پور روز یکشنبه ۱۶بهمن ماه با حضور اعضای هیئت موسس، هیئت مدیره انجمن قلم و نماینده...

معرفی کتاب “دفاع بدون شلیک”

۱۹ دی ۱۴۰۱
  معرفی: دفاع بدون شلیک نویسنده: حسین علی ساسانی انتشارات: انجمن قلم ایرانیان امروز سال انتشار: ۱۴۰۱ تعداد صفحات: ۱۳۲ صفحه کتاب دفاع بدون...

معرفی کتاب تب خشکسالی به قلم علی الله سلیمی

۱۵ دی ۱۴۰۱
  «تب خشک‌سالی» به کتابفروشی‌ها رسید علی الله سلیمی در کتاب جدید خود داستانی با موضوع تغییرات اقلیمی و رابطه انسان و طبیعت را...

فراخوان بیست و یکمین دورۀ جشنواره قلم زرین

۱۴ دی ۱۴۰۱
  به نام خداوندگار کتاب و قلم     فراخوان بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین   انجمن قلم ایران، با استعانت از...

دبیر جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

۱۰ دی ۱۴۰۱
      با تصویب هیات مدیره انجمن قلم ایران ، «حمید هنرجو» دبیر بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین شد. سید احمد...