دسته بندی مطالب

گفتگو با رضا رسولی درباره مفهوم عدالت در ادبیات

۶ اسفند ۱۳۹۶ اخبار اخبار انجمن

■ گفتگو با رضا رسولی درباره مفهوم عدالت در ادبیات :

 

405392_289

 

● عدالت ، جانمایه انقلاب اسلامی است

■ ما عملا با فقر باور نکردنی درباب خلق وتولید آثاری مواجه هستیم که مضمون آن ها عدالت باشد و این در حالی است که عدالت، جان مایه انقلاب اسلامی است.

■ متاسفانه دستگاه های دیوان سالار ما، انقلابی باقی نمانده اند.

●به نظرم دلیل عدم استقبال ناشران ونهادهای انقلابی از تولید وانتشار آثاری با معنا و مفهوم عدالت و عدالت خواهی، دو چیز است.

یک. این که دوستان ما کل معونه معنوی و بضاعت محتوایی انقلاب اسلامی را در تاریخ نویسی و مناسک دینی مانند نماز و روزه خلاصه می بینند.

دو این که ، متاسفانه دوستان ما، باوجود این که همچنان شعارهای انقلابی را با صدای رسا به زبان می آوردند، اما در عمل به دیپلمات های محافظه کاری تبدیل شده اند که ترجیح می دهند خلوت آرامشان را چیزی بر نیاشوبد.

■ ریشه انواع مشکلات اجتماعی و سیاسی، در محیط خانه و خانواده است. اصلا شما به همین آفت آقازادگی در کشور ما نگاه کنید…ریشه اون کجاست. معلوم است در مهر پدر وفرزندی.

●یک دفعه شما چشم باز می کنید می بینید در جا به جای کشور، کلونی های خانوادگی شکل گرفته ودیگر اگر کسی پسر ، دختر یا داماد آقایی نباشد، نمی تواند جاگیر شود و به اعتبار توان مندی های خودش، عرصه و اعیانی پیدا کند.

● نتیجه این که، ژن خوب، جای فکر خوب را می گیرد

■ عدالت، یک مفهوم انتزاعی و ذهنی نیست. همان معنای اصیل آن که یعنی قرار دادن هرچیزی سر جای خود اگر محقق شود، اصل ماجرا اتفاق افتاده.

● شما با هیچ منطقی نمی توانی به نام عدالت ظلم کنی و در مسیر این ظلم، به جای آن که بروی سراغ یک جامعه شایسته سالارِ اسلامی که افراد براساس توانایی و شایستگی و تخصص ازمواهب بهره مند باشند، مثل کمونیست ها رفتار کنی و بگویی همه باید یک رنگ و یک شکل باشند.

●به نظرم اگر جامعه در مسیر عدالت قانونی حرکت کند، یعنی اقدامات عدالت طلبانه بر اساس قانون شکل بگیرد نه سلیقه های شخصی فلان مسئول مدعی، هیچ وقت شاهد ماجرای عدالت علیه عدالت نخواهیم بود.

■ تلاشم این بوده که معنای مناسبی از عدالت اسلامی و عوامل ضد عدالت مانند فساد را در قالب یک اثر داستانی به مخاطب عرضه کنم.

●عدالتی که من در این سه گانه ان شاالله رقم خواهم زد تصویر شفافی از جامعه ای است که افراد برای رسیدن به حق خود تلاش می کنند .افراد پس از رسیدن به حق خود از آن راضی اند. دولت و حکومت برای رفاه و آرامش و تامین نیازهای معنوی ومادی مردم تلاش می کند و مردم نیز بدون تعارف و رودربایستی، از حاکمان و مسولان خود، مطالبه گرند.

● عدالت ِ سه گانه ی کیان، ترسیم ِ نه به ساختار غلط مالی و بانکی و اداری است که نمی تواند وظیفه خود را دربرابر ولی نعمتانش به انجام رساند.

 

منبع: http://www.javanonline.ir/fa/news/896706

معرفی کتاب “دفاع بدون شلیک”

۱۹ دی ۱۴۰۱
  معرفی: دفاع بدون شلیک نویسنده: حسین علی ساسانی انتشارات: انجمن قلم ایرانیان امروز سال انتشار: ۱۴۰۱ تعداد صفحات: ۱۳۲ صفحه کتاب دفاع بدون...

معرفی کتاب تب خشکسالی به قلم علی الله سلیمی

۱۵ دی ۱۴۰۱
  «تب خشک‌سالی» به کتابفروشی‌ها رسید علی الله سلیمی در کتاب جدید خود داستانی با موضوع تغییرات اقلیمی و رابطه انسان و طبیعت را...

فراخوان بیست و یکمین دورۀ جشنواره قلم زرین

۱۴ دی ۱۴۰۱
  به نام خداوندگار کتاب و قلم     فراخوان بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین   انجمن قلم ایران، با استعانت از...

دبیر جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

۱۰ دی ۱۴۰۱
      با تصویب هیات مدیره انجمن قلم ایران ، «حمید هنرجو» دبیر بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین شد. سید احمد...

محسن پرویز دبیرشورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران شد

۲۷ آذر ۱۴۰۱
    طی حکمی از سوی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن پرویز به عنوان «نماینده تام‌الاختیار وزیر و دبیر شورای ارزشیابی...

نخستین دوره جایزه ادبی “ساهر”

۱۹ آذر ۱۴۰۱
  🔸 انجمن ادبی ساهر در راستای ارتقای داستان نویسی در عرصه ی امنیت ملی نخستین دوره جایزه ادبی “ساهر” را در دو بخش...

نویسنده‌ای که ارزش وطن را می‌دانست/ یادی از «جلال آل‌احمد» به بهانه سالروز تولدش

۱۲ آذر ۱۴۰۱
پنجشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۱  نویسنده‌ای که ارزش وطن را می‌دانست/ یادی از «جلال آل‌احمد» به بهانه سالروز تولدش فردا سالروز تولد جلال آل‌احمد است،...

آرمان «وطن فارسی» در «دهکده جهانی»/ شکل‌گیری تمدن فارسی برای بعضی‌ها زنگ خطر است

۹ آذر ۱۴۰۱
آرمان «وطن فارسی» در «دهکده جهانی»/ شکل‌گیری تمدن فارسی برای بعضی‌ها زنگ خطر است آرمان «وطن فارسی» در «دهکده جهانی»/ شکل‌گیری تمدن فارسی برای...