دسته بندی مطالب

حدادعادل در نشست خبری:۸موسسه خارجی فعال آموزش زبان فارسی به ایران می‌آیند/ استفاده از فضای مجازی از وظایف بنیاد سعدی است.

۱۲ دی ۱۳۹۵ اطلاعیه ها

غلامعلی حدادعادلرئیس بنیاد سعدی گفت: برای همایش سوم گردهمایی مؤسسه‌های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان ۴۰ مؤسسه اعلام آمادگی کردند که ۳۲ مؤسسه از داخل و ۸ مؤسسه از خارج هستند.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس،‌ نشست خبری سومین گردهمایی مؤسسه های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس بنیاد سعدی صبح امروز در محل این بنیاد برگزار شد.
*آشنایی با موسسات فعال از اهداف این همایش است
حداد عادل در این نشست با اشاره به زمان برگزاری سومین گردهمایی گفت: دوشنبه ۲۰ دی سومین همایش سالانه مؤسسات فعال در آموزش زبان فارسی به خارجیان را برگزار خواهیم کرد. طی دو سال گذشته این همایش در اول آذر برگزار شد، اما امسال این تاریخ در نظر گرفته شده تا مؤسسات خارجی نیز بتوانند از تعطیلات سال نو میلادی استفاده کنند. همایش سوم با همکاری بنیاد ایران‌شناسی در این بنیاد برگزار خواهد شد و این تصمیمی است که سال پیش اتخاذ شده بود.
وی با اشاره به مقصود از برگزاری این همایش گفت: آشنایی مؤسسات فعال با فعالیت‌های یکدیگر مقصود اصلی این همایش است،‌ ارائه تجربه و عرضه دستاوردها و آگاهی از برنامه‌ها و فعالیت‌های بنیاد سعدی از دیگر اهداف این همایش محسوب می‌شود. بنیاد سعدی به عنوان مرکز اصلی و پشتیبانی از آموزش زبان فارسی در جهان، وظیفه خود می‌داند که مسیر رابرای همه هموار کند و با آگاهی از مشکلات، برای آنها چاره‌اندیشی و تولیدات خود را دراختیار آنها قرار دهد.
*۸موسسه خارجی فعال در آموزش زبان فارسی به ایران می‌آیند
رئیس بنیاد سعدی گفت: برای همایش سوم ۴۰ مؤسسه اعلام آمادگی کردند که ۳۲ مؤسسه از داخل و ۸ مؤسسه از خارج هستند. دانشگاه استراسبورگ فرانسه، دانشگاه تفلیس، دانشگاه کمبریج، دانشگاه رم، دانشگاه داکا، دانشگاه دهلی، دانشگاه بانوان لاهور، دانشگاه روشان آمریکا از جمله مؤسسات خارجی هستند که در این دوره شرکت خواهند کرد.
حداد عادل گفت: بنیاد سعدی در عین حال که در خارج از کشور مسئولیت تأمین معلم و برنامه‌ریزی را برعهده دارد، سعی دارد در داخل کشور به عنوان یک مرکز ستادی ظاهر شود تا به تقویت آموزش زبان فارسی کمک کند. خوشبختانه با وجود محدویت مالی بنیاد، اما با صرفه‌جویی، کلاس‌های آموزش زبان فارسی در خارج را فعال نگه داشته‌ایم آنچه مهم است حرکت به سوی تخصصی شدن برپایه مبانی علمی است.
*سه موضوع تخصصی محور همایش سوم موسسات فعال است
او اضافه کرد: یکی از نتایج یادگیری زبان فارسی،‌آشنایی با ایران است و یکی از کتاب‌های درسی ما نیز کتاب ایرانشناسی است که با همکاری بنیاد ایران‌شناسی تألیف شده است. در این دوره سه موضوع تخصصی در همایش طرح خواهد شد که عبارت است برنامه‌ریزی آموزشی و تولید محتوا و استانداردسازی آزمون‌های زبان. آموزش مجازی زبان فارسی و ایران‌شناسی و همچنین راهکارهای جذب بیشتر مخاطبان زبان فارسی و افزایش کرسی‌های آموزش زبان.
رئیس بنیاد سعدی در بخشی ازاین نشست، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه ارزیابی کمّی بنیاد سعدی از برگزاری چنین همایشی چیست، گفت: ارزیابی کمّی از این همایش نداریم، زیرا یک دعوت یک‌روزه قابل مقیاس‌بندی نیست. در این همایش، حرکت به سوی عملی شدن و تخصصی شدن است و زیرساخت‌ها با دقت تهیه می‌شود و مؤسسات نیز دلگرم‌تر شده‌اند و استقبال از شرکت در این همایش، نشان موفقیت در این همایش بوده که این می‌تواند بهترین ارزیابی باشد.
*استفاده از فضای مجازی در آموزش زبان فارسی از وظایف بنیاد سعدی است
او در بخش دیگری در پاسخ به سؤالی با اشاره به ظرفیت‌های فضای مجازی گفت: به طورکلی، استفاده از فضای مجازی در جهان به منظور آموزش زبان فارسی از وظایف بنیاد سعدی است که این موضوع در اساسنامه نیز قید شده است.
حداد عادل در پایان در پاسخ به این سؤال که چه میزان از کرسی‌های زبان فارسی در جهان همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند، گفت: کرسی‌های زبان فارسی در دانشگاه‌های جهان به ۲ نوع تقسیم می‌شوند که یکی از هزینه آن از سوی کشورها تأمین می‌شود و در نوع دوم، باید با مساعدت ایران فعالیت کنند که این مساعدت‌ها شامل درصدهایی از هزینه‌ها است. در ایران هم برخی کشورها هستند که نیاز به پشتیبانی ما دارند و ما سعی می‌کنیم آنها را بشناسیم تا فعالیت ها ادامه پیدا کند، البته وزارت علوم وظیفه اصلی اعزام استاد را برعهده دارد که تعداد زیادی استات به کشورهای جهان اعزام شده که هزینه اصلی آن برعهده این وزارتخانه است.
*گسترش ایرانشناسی با همکاری بنیاد سعدی میسر است
علیزاده نماینده بنیاد ایران‌شناسی در این نشست گفت: زبان فارسی و ایران‌شناسی لازم و ملزوم یکدیگر هستند و افتراقی که میان این دو موضوع وجود داشت، طی دو سال قبل با تلاش‌های آقای حداد عادل کمتر شده و این دو بنیاد به هم نزدیک شدند.
وی افزود: ما انجمن های ایران‌شناسی بسیاری در جهانداریم که بیش از ۲۳۰۰ عضو دارند که در ۸۰ کشور جهان پراکنده هستند . یکی از کارهایی که شروع شده، جذب دانشجویان خارجی است که لازمه این اتفاق، هماهنگی میان دو بنیاد سعدی و ایران‌شناسی است.
*افتتاح حساب در بانک‌های خارجی پیش‌نیاز ارائه نرم‌افزار در فروشگاه‌های نرم‌افزار بود
رضامراد صحرایی معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی در این نشست با اشاره به نتایج همایش‌های برگزارشده طی دو سال قبل، گفت: یکی از نتایج همایش دو سال قبل،‌ کتاب «شناخت‌نامه مؤسسات فعال آموزش زبان فارسی» بوده که مشخصات تمام آنها در این کتاب نقل شده است.
وی افزود:‌ امسال به طور رسمی وارد ارائه اطلاعات در حوزه مجازی می‌شویم و نرم‌افزار مینا به مؤسسات ارائه می‌شود، همچنین نرم‌افزار واژه مینا برای تلفن‌های همراه نیز به مؤسسات عرضه خواهد شد که هم‌زمان با تأسیس سالگرد بنیاد سعدی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. ما برای عرضه نرم‌افزار در فروشگاه های رسمی نرم‌افزارهای موبایل نیازمند افتتاح حساب در بانک های خارجی هستیم که خود هنوز تا این لحظه موفق به این افتتاح حساب نشده‌ایم.
صحرایی گفت: مؤسسات، متناسب با فعالیت‌های خود در این همایش شرکت خواهند کرد تا دستاوردهای خود را ارائه کنند. همچنین آزمون استاندارد زبان فارسی بعد از حدود ۳۰۰ سال سابقه آموزش زبان فارسی در جهان طراحی خواهد شد که بعد از این از علاقمندان به یادگیری زبان فارسی، این آزمون اخذ شود.

فراخوان بیست و دومین دورۀ جشنواره قلم زرین

۲ اسفند ۱۴۰۲
  فراخوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین انجمن قلم ایران خرسند است آغاز به کار بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین...

دبیر جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

۹ بهمن ۱۴۰۲
  دبیر بیست و دومین دورۀ جشنواره قلم زرین معرفی شد. با تصویب هیأت مدیره انجمن قلم ایران ، «جواد کامور بخشایش» دبیر بیست...

بیانیه انجمن قلم ایران در محکومیت حادثه تروریستی کرمان

۱۷ دی ۱۴۰۲
————– 🔻 بیانیه انجمن قلم ایران در محکومیت حادثه تروریستی کرمان ————- به نام منتقم خون شهیدان «جنایتکاران سنگدل از هم اکنون آماج قطعی...

فراخوان سومین جشنواره ادبی فلسطین

۸ آذر ۱۴۰۲
  بسم الله الرحمن الرحیم —————- فراخوان سومین جشنواره ادبی فلسطین —————- مقام معظم رهبری: ما یقین داریم با ادامۀ مبارزات مردم مسلمان فلسطین...

بیانیه انجمن قلم ایران در حمایت از عملیات «طوفان الاقصی»

۱۷ مهر ۱۴۰۲
  بسم الله قاصم الجبارین «ما یقین داریم با ادامه‌ی مبارزات مردم مسلمان فلسطین و حمایت جهان اسلام، فلسطین به فضل الهی آزاد می‌شود...

جلسه مجمع عمومی سالیانه ۱۴۰۲

۱۳ مهر ۱۴۰۲
باسلام؛ به اطلاع می‌رساند: مجمع عمومی عادی(سالیانه) انجمن قلم ایران روز یکشنبه مورخ  ۲۳/۰۷/۱۴۰۲  از ساعت ۱۵ الی ۱۷ در محل سالن انجمن قلم...

اسامی برگزیدگان بیست و یکمین جایزه قلم زرین معرفی شدند

۲۰ تیر ۱۴۰۲
  اسامی برگزیدگان و شایسته تقدیر بیست و یکمین جایزه قلم زرین معرفی شدند: بخش نقد و پژوهش ادبی: شایسته تقدیر: گونه شناسی نثر...

بیانیه دبیر بیست یکمین جشنواره قلم زرین

۲۰ تیر ۱۴۰۲
  «به نام خداوند لوح و قلم» ن و القلم و مایسطرون سوگند به قلم و آنچه می‌نویسند سوره مبارک قلم آیه نخست بیانیه...