دسته بندی مطالب

حدادعادل: گرمارودی میراث گرانقدری برای فرهنگ ایرانی به وجود آورد.

۶ مهر ۱۳۹۵ اطلاعیه ها

غلامعلی حدادعادلحداد عادل در آیین نکوداشت موسوی گرمارودی با اشاره به دوستی بیش از ۵۰ ساله با وی اظهار کرد: گرمارودی در تهران، قم و مشهد زندگی و محضر اساتید بزرگی را درک کرده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»، حداد عادل در آیین نکوداشت موسوی گرمارودی با اشاره به دوستی بیش از ۵۰ ساله با وی اظهار کرد: گرمارودی در تهران، قم و مشهد زندگی و محضر اساتید بزرگی را درک کرده است.
رییس بنیاد سعدی افزود: درباره خصوصیت شعری و زبان وی نمی خواهم صحبت کنم ولی می خواهم از جایگاه او به عنوان یکی از دو شاعر آیینی قبل از انقلاب بگویم.
وی ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی شعرای آیینی به برکت پیروزی انقلاب زیاد شده اند ولی در دهه ۴۰ و ۵۰ فضای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ادبی دانشگاه ها همسو با اعتقادات مذهبی و شعر به دست شاعران متدین نبود.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به تغییرات بنیادین ادبی در اواسل مشروطه، دهه ۲۰ خورشیدی و ادامه آن در دهه ۴۰ گفت: اختیار شعر جدید یا دست شعرای مارکسیست بود یا غربگرا و در این فضا تنها موسوی گرمارودی و یک شاعر دیگر شعر آئینی می سرودند.
وی افزود: زبان گرمارودی زبان ویژه‌آی است و سبک او سبک خاصی است نکته‌ای که باید در اینجا به آن اشاره کنم نقش موسوی گرمارودی به عنوان یک شاعر آیینی پیش از انقلاب است جوانان امروز نمی‌توانند حال ما را در دهه ۴۰ احساس کنند زیرا به لطف انقلاب اسلامی شاعران آیینی خوبی در کشور حضور دارند اما فضای سیاسی، دانشگاهی و اجتماعی و ادبی آن روزگار به هیچ‌وجه همسو با اعتقادات ما نبود و شعر به دست شاعران متدین نبود. تحولی که از مشروطیت در شعر آغاز شد و در شهریور ۲۰ سرعت گرفت و بعد از نیما اوج گرفت باعث شد زبان و قالب شعر عوض شود.
حداد عادل در ادامه با اشاره به خاطره حضورش در تهران در سال ۱۳۴۷ افزود: وقتی که در آن سال به اجبار از دانشگاه شیراز رانده شدم و بیکار آقای گرمارودی تازه به زندان رفته بودند. قبل از آن ایشان در موسسه راه حق قم مسئول ویراستاری جزوه های این موسسه بود. بعد از اینکه به زندان افتادند بواسطه آقای کمال خرازی برادر آیت الله سید محسن خرازی که از ارکان این موسسه بود این کار بر زمین مانده را من بر عهده گرفتم. جدای از این من با آقای گرمارودی در جلسات شرح مبسوط منظومه شهید مطهری نیز همراه بودیم.
وی همچنین به حوزه های مختلف کاری وی از جمله تالیف، ترجمه، سرودن شعر و تدریس اشاره کرد و گفت: وی میراث گرانقدری برای ادبیات و فرهنگ ایرانی به وجود آورده است.
وی در پایان گفت: ایشان امروز درختی است در باغی که صدها درخت دیگر هم در آن روئیده اما روزی هم ایشان تک درختی بود در کویری که ما در آن بدنبال سایه سار نخل ولایت بودیم.
موسوی گرمارودی دانش آموخته دکتری رشته زبان و ادبیات فارسی و صاحب آثاری چون ترجمه قرآن مجید، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و کتاب های شعری چون در سایه سار نخل ولایت و باران اخم است که رایزنی فرهنگی سفارت ایران در تاجیکستان نیز در کارنامه او دیده می شود.

فراخوان بیست و دومین دورۀ جشنواره قلم زرین

۲ اسفند ۱۴۰۲
  فراخوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین انجمن قلم ایران خرسند است آغاز به کار بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین...

دبیر جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

۹ بهمن ۱۴۰۲
  دبیر بیست و دومین دورۀ جشنواره قلم زرین معرفی شد. با تصویب هیأت مدیره انجمن قلم ایران ، «جواد کامور بخشایش» دبیر بیست...

بیانیه انجمن قلم ایران در محکومیت حادثه تروریستی کرمان

۱۷ دی ۱۴۰۲
————– 🔻 بیانیه انجمن قلم ایران در محکومیت حادثه تروریستی کرمان ————- به نام منتقم خون شهیدان «جنایتکاران سنگدل از هم اکنون آماج قطعی...

فراخوان سومین جشنواره ادبی فلسطین

۸ آذر ۱۴۰۲
  بسم الله الرحمن الرحیم —————- فراخوان سومین جشنواره ادبی فلسطین —————- مقام معظم رهبری: ما یقین داریم با ادامۀ مبارزات مردم مسلمان فلسطین...

بیانیه انجمن قلم ایران در حمایت از عملیات «طوفان الاقصی»

۱۷ مهر ۱۴۰۲
  بسم الله قاصم الجبارین «ما یقین داریم با ادامه‌ی مبارزات مردم مسلمان فلسطین و حمایت جهان اسلام، فلسطین به فضل الهی آزاد می‌شود...

جلسه مجمع عمومی سالیانه ۱۴۰۲

۱۳ مهر ۱۴۰۲
باسلام؛ به اطلاع می‌رساند: مجمع عمومی عادی(سالیانه) انجمن قلم ایران روز یکشنبه مورخ  ۲۳/۰۷/۱۴۰۲  از ساعت ۱۵ الی ۱۷ در محل سالن انجمن قلم...

اسامی برگزیدگان بیست و یکمین جایزه قلم زرین معرفی شدند

۲۰ تیر ۱۴۰۲
  اسامی برگزیدگان و شایسته تقدیر بیست و یکمین جایزه قلم زرین معرفی شدند: بخش نقد و پژوهش ادبی: شایسته تقدیر: گونه شناسی نثر...

بیانیه دبیر بیست یکمین جشنواره قلم زرین

۲۰ تیر ۱۴۰۲
  «به نام خداوند لوح و قلم» ن و القلم و مایسطرون سوگند به قلم و آنچه می‌نویسند سوره مبارک قلم آیه نخست بیانیه...