دسته بندی مطالب

دیدار اعضای انجمن قلم با چهره ماندگار ادبیات

۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ اخبار اخبار انجمن

13950131000619_PhotoL

اعضای هیات مدیره انجمن قلم ایران شامل محمد رضا سرشار (رئیس انجمن قلم ایران)، محسن پرویز (نایب رئیس و سخنگوی انجمن قلم)، راضیه تجار، رضا اسماعیلی و کامران پارسی نژاد به دیدار حاکمی والا استاد ممتاز دانشگاه تهران و چهره ماندگار ادبیات رفتند.

در این دیدار صمیمانه که در منزل استاد و با حضور خانواده این استاد برگزار شد، محمد رضا سرشار ضمن سخنان کوتاهی ضمن تقدیر از خدمات برجسته ایشان به زبان و ادبیات فارسی و با اعلام آمادگی انجمن قلم برای تجدید چاپ آثار استاد، برای ایشان آرزوی سلامتی کرد.

محسن پرویز، راضیه تجار، رضا اسماعیلی و کامران پارسی نژاد نیز ضمن اظهار خرسندی از توفیق دیدار استاد حاکمی والا، برای ایشان آرزوی سلامتی کردند.

در پایان این دیدار صمیمانه، اعضای هیات مدیره انجمن قلم ایران ضمن تشکر از میهمان نوازی خانواده مُکرم این استاد فرهیخته، از خداوند متعال برای استاد حاکمی والا آرزوی طول عمر با عزت و سلامتی کردند.

دکتر اسماعیل حاکمی والا، در آبادان متولّد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در بوشهر، آبادان و شیراز گذراند و از دبیرستان سلطانی شیراز دیپلم ادبی گرفت. در ۱۳۳۴ به دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی رفت و در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی درجهٔ لیسانس گرفت. در ۱۳۳۷ تحصیلات عالیهٔ خود را در دورۀ دکتری زبان و ادبیات فارسی ادامه داد و در ۱۳۴۳ موفق به اخذ دانشنامه دکترا شد. عنوان رسالهٔ دکتری وی «سماع در تصوّف» نام دارد که به راهنمایی استاد سعید نفیسی نگارش یافته‌ است. حاکمی والا، در کنار تحصیل در دانشگاه، در مدارس سپهسالار و دبیرستان مروی به تحصیل ادبیات عرب و علوم و معارف اسلامی نیز پرداخت و مقامات حریری، مغنی‌اللبیب، مکاسب، شرایع و سیوطی را خواند. اسماعیل حاکمی از ۱۳۴۳ تا ۱۳۴۷ در وزارت آموزش و پرورش به خدمت پرداخت. در ۱۳۴۷ با درجۀ استادیاری به دانشگاه تهران منتقل شد. در ۱۳۵۲ به درجۀ دانشیاری و در ۱۳۶۲ به مرتبۀ استادی نائل آمد و سرانجام در مهرماه ۱۳۶۹ به عنوان استاد ممتاز دانشگاه تهران برگزیده شد. دکتر حاکمی علاوه بر تدریس، عهده‌دار سمت‌هایی چون معاونت دانشگاه علامه طباطبایی و ریاست کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران نیز بود. او اهل شعر است و در ۱۳۳۵ هـ. ش مجموعه اشعار خود را با عنوان «شکوفه» منتشر کرد.

از استاد حاکمی والا تا کنون کتاب‌های فراوانی در حوزه شعر و ادبیات فارسی و تصحیح متون چاپ شده است که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دستور زبان فارسی، آشنایی با ادبیات فارسی، آیین فتوت و جوانمردی، مجموعه مقالات، فرج بعد از شدت، تحقیق درباره ادبیات غنایی، ادبیات معاصر ایران، آشنایی با ادبیات فارسی، سماع در تصوّف، پندنامهٔ عطّار، بر­گزیدهٔ اشعار رودکی و منوچهری، گزیدهٔ اشعار مسعود سعد سلمان و …

انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به پاس سال‌ها خدمات علمی و فرهنگی وی، طی برگزاری مراسم بزرگداشتی در ۲۰ مهر ماه ۱۳۸۳ دکتر اسماعیل حاکمی والا را به عنوان یکی از مفاخر ایران زمین معرفی و لوح تقدیری به این استاد اهدا کرد.

وی همچنین در سمینار سالیانهٔ استادان زبان فارسی در هندوستان و همایش‌های مولوی در مونیخ آلمان، جامی در استراسبورگ فرانسه، اقبال در لاهور پاکستان، فارسی در چین، جامی در مسکو و استاد شهریار در باکو شرکت داشته است.

دکتر حاکمی والا در سال ۱۳۶۸ نیز به عنوان استاد ممتاز دانشگاه تهران و به سال ۱۳۸۴ به عنوان چهرهٔ ماندگار ادبیّات فارسی شناخته شد.

فراخوان بیست و دومین دورۀ جشنواره قلم زرین

۲ اسفند ۱۴۰۲
  فراخوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین انجمن قلم ایران خرسند است آغاز به کار بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین...

دبیر جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

۹ بهمن ۱۴۰۲
  دبیر بیست و دومین دورۀ جشنواره قلم زرین معرفی شد. با تصویب هیأت مدیره انجمن قلم ایران ، «جواد کامور بخشایش» دبیر بیست...

بیانیه انجمن قلم ایران در محکومیت حادثه تروریستی کرمان

۱۷ دی ۱۴۰۲
————– 🔻 بیانیه انجمن قلم ایران در محکومیت حادثه تروریستی کرمان ————- به نام منتقم خون شهیدان «جنایتکاران سنگدل از هم اکنون آماج قطعی...

فراخوان سومین جشنواره ادبی فلسطین

۸ آذر ۱۴۰۲
  بسم الله الرحمن الرحیم —————- فراخوان سومین جشنواره ادبی فلسطین —————- مقام معظم رهبری: ما یقین داریم با ادامۀ مبارزات مردم مسلمان فلسطین...

بیانیه انجمن قلم ایران در حمایت از عملیات «طوفان الاقصی»

۱۷ مهر ۱۴۰۲
  بسم الله قاصم الجبارین «ما یقین داریم با ادامه‌ی مبارزات مردم مسلمان فلسطین و حمایت جهان اسلام، فلسطین به فضل الهی آزاد می‌شود...

جلسه مجمع عمومی سالیانه ۱۴۰۲

۱۳ مهر ۱۴۰۲
باسلام؛ به اطلاع می‌رساند: مجمع عمومی عادی(سالیانه) انجمن قلم ایران روز یکشنبه مورخ  ۲۳/۰۷/۱۴۰۲  از ساعت ۱۵ الی ۱۷ در محل سالن انجمن قلم...

اسامی برگزیدگان بیست و یکمین جایزه قلم زرین معرفی شدند

۲۰ تیر ۱۴۰۲
  اسامی برگزیدگان و شایسته تقدیر بیست و یکمین جایزه قلم زرین معرفی شدند: بخش نقد و پژوهش ادبی: شایسته تقدیر: گونه شناسی نثر...

بیانیه دبیر بیست یکمین جشنواره قلم زرین

۲۰ تیر ۱۴۰۲
  «به نام خداوند لوح و قلم» ن و القلم و مایسطرون سوگند به قلم و آنچه می‌نویسند سوره مبارک قلم آیه نخست بیانیه...