طرح پیشکسوتان
طرح انتشار ۴۰،۰۰۰ صفحه کتاب از چهل پیشکسوت
این طرح نیز در اواخر سال ۱۳۸۶ به تصویب معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید و قرارداد آن منعقد شد.
بنا بر این قرارداد، انجمن قلم ایران متعهد شد از ۴۰ پیشکسوت متعهد ادبیات کشور، ۴۰/۰۰۰ صفحه شعر، داستان، پژوهش و نقد ادبی (ادبیات نوجوان یا بزرگسال) را در قالب کتاب، با جلد لوکس (گالینگور)، در شمارگان هر عنوان ۲/۲۰۰ نسخه منتشر کند.
این پیشکسوتان میبایست بالای پنجاه سال تمام سن داشته، دارای بالغ بر ۱۰۰۰ صفحه اثر ارزشمند متعهدانه (در جهت ارزش ها و آرمانهای اسلام و انقلاب و نظام) باشند. موفق به کسب گواهینامه درجه یک یا دوی هنری از کمیته ارزشیابی شاعران و نویسندگان وزارت فرهنگ و ارشاد شده باشند یا جایگاه ادبی آنان در این حد، باشد. همچنین آثار هر پیشکسوت میتوانست در قالب یک تا حداکثر چهار عنوان کتاب انتشار یابد.
افرادی که تا زمان ادامه پایبندی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این قرارداد، شناسایی شدند و آثارشان برای چاپ در این طرح آماده انتشار شد، جمعاً ۳۴ نفر بودند؛ که آثار ۲۸ نفر از آنان نیز منتشر شد. پس از آن نیز این روند، ادامه داشت. اما با جانشینی بهمن دری و سپس اسماعیلی به جای دکتر پرویز، عملاً حمایت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد از این طرح نیز قطع شد؛ و به ناچار کار در همین حد، متوقف ماند.
شش پیشکسوتی که آثارشان گاه تا مرز اوزالید نیز رسید اما توفیق چاپ نیافت، عبارت بودند از: ملکالشعرای بهار، مهدی الهیقمشهای، اقبال لاهوری، محمدجواد محبت، صابر امامی و عباسعلی براتیپور.
بعد از وقفه ای در چاپ آثار پیشکسوتان در سال ۹۶ هییت مدیره وقت تصمیم به چاپ مجدد کتاب پیشکسوتان کرد و آثار ذیل طبق همان شرایط به دست چاپ سپرده شد.
آثار چاپ شده از پیشکسوتان عبارتند از:
کامران پارسی نژاد: ادبیات داستانی، طرح داستان، آخرین منزل
مصطفی محدثی خراسانی: در آفتاب مضامین، محض بی رنگی، حماسه غزل
عباسعلی براتی پور: نقش مستوری، الفبای عشق
احمدعربلو: اگر دنیا وارونه بود (چاپ اول و دوم)، پهلوانان روزگار ما(چاپ اول و دوم)
محسن پرویز: قاب عکس های روی دیوار، عکسی در آیینه دلم، با پرستوهای مهاجر، زائران دیار زخم
احمد نیک طلب: دیوان یاور همدانی
گزیده دیوان بهار جلد ۱ و ۲
همچنین کتاب های اقبال، الهی قمشه ای زیر چاپ هستند.
بروزرسانی شده در تاریخ: ۱۴۰۱/۰۵/۰۸