حدادعادل مطرح کردبا گسترش زبان فارسی در جهان، ایران وسیعتر میشود.
رئیس بنیاد سعدی، گفت: در هر جای دنیا اگر کسی به زبان فارسی صحبت کند، ایران در آنجا حضور دارد؛ در واقع با گسترش زبان فارسی در جهان، ایران وسیعتر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، غلامعلی حداد عادل، رییس بنیاد سعدی در نشست پایانی نوبت دوم تربیت مدرس بنیاد سعدی، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این دوره، اظهار کرد: یکی از برنامههای اصلی بنیاد سعدی تربیت مدرس زبان فارسی است تا به نوعی مهارتها و روشهای نوین آموزش زبان فارسی را به فارغالتحصیلان این رشته و رشتههای مرتبط بیاموزیم.
رئیس بنیاد سعدی، گفت: در هر جای دنیا اگر کسی به زبان فارسی صحبت کند، ایران در آنجا حضور دارد؛ در واقع با گسترش زبان فارسی در جهان، ایران وسیعتر خواهد شد.
وی با اشاره به فلسفه تشکیل بنیاد سعدی و ضرورت آن، افزود: هر چه زبان فارسی را در سراسر دنیا گسترش دهیم به نفع کشور است چراکه گسترش یک زبان در خارج از مرزهای آن کشور، نشان دهنده زنده و پویا بودن آن زبان است و در دنیای امروز نیز رابطه معناداری بین قدرت نفوذ و ترویج یک زبان با سایر تواناییهای آن ملت وجود دارد.
حدادعادل با بیان اینکه قدرت نفوذ زبان، شعر و ادب فارسی به گونهای بوده که ابنبطوطه در سفرنامه خود آورده است که اشعار سعدی توسط آواز خوانان چینی خوانده میشده است، افزود: ابن بطوطه ۴۰ سال پس از مرگ سعدی این سفرنامه را نوشته است در حالی که آن زمان مسافرتها بیشتر از یک سال طول میکشید بنابراین گسترش اشعار سعدی در آن سالها نشان از نفوذ و جذابیت ادبیات ایران دارد.
رییس بنیاد سعدی ادامه داد: گستره زبانی ما اکنون نیز همچنان در بین کشورهای هندوستان، افغانستان، تاجیکستان و…، وجود دارد و مردم این کشورها اشعار ما را از حفظ میخوانند. حال باید همت کنیم و این زبان که قابلیتهای زیادی دارد را به مردمان دیگر کشورها نیز بیاموزیم.
حدادعادل با بیان اینکه محیط زیست انسانها فقط طبیعت و گیاهان نیستند، گفت: ما زیست بوم فرهنگی داریم که نامحسوس است؛ زبان هر کشور یا منطقه، زیست بوم آن محسوب میشود که با فرهنگ متصل است و باید همانطور که برای حفظ طبیعت و گیاهان تلاش میکنیم، برای حفظ زبان و گسترش آن نیز تلاش شود.
وی تصریح کرد: در بنیاد سعدی سعی داریم آموزش زبان فارسی به خارجیها را به صورت علمی در بیاوریم، البته این رشته علمی در دانشگاهها در مقطع کارشناسی ارشد تدریس میشود و از امسال نیز با پیگیریهای انجام شده توسط دکتر دبیرمقدم، دکتر صحرایی و بنیاد سعدی، در مقطع دکتری نیز پذیرش دانشجو خواهد داشت.
حدادعادل خاطرنشان کرد: در حال شناسایی نیازهای معلمهای زبان فارسی در سراسر جهان هستیم تا به فراخور درخواستها، نیازها را برآورده کنیم و با تربیت معلمهای زبان فارسی و نیروی انسانی، آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان در خارج از کشور را به دست اهلش بسپاریم.
وی با اشاره به دوره دانش افزایی بلند مدت سال جاری و دورههای کوتاه مدت در طی سال، خطاب به مدرسان حاضر در جلسه گفت: ما برای آموزش به فارسی آموزان دورههای دانش افزایی که به ایران میآیند و میهمان بنیاد سعدی هستند، انواع معلمها را نیاز داریم و خوشحال میشویم از حضور شما برای تدریس بهرهمند شویم، بنابراین میخواهیم که ارتباطتان را با بنیاد سعدی حفظ کنید.
در ادامه این نشست، رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی نیز با اشاره به روند کلاسهای آموزشی دروه تربیت مدرس، گفت: با توجه به استقبال فراوانی که از دوره تربیت مدرس داشتهایم، اولویت اول را بر فارغالتحصیلان دکتری و کارشناسی ارشد رشتههای آزفا، ادبیات فارسی، زبان شناسی و یکی از زبانهای خارجی قرار دادیم.
وی با تشریح کلاسهایی که مدرسان در طول دروه باید بگذرانند، گفت: این دورهها به دلیل اهمیت آن و با وجود همزمانی با دورههای دانش افزایی، قطع نخواهد شد و طبق جدول آموزشی، تا پایان سال پیش خواهد رفت.
صحرایی خاطرنشان کرد مدرسان این دورهها از برترینهای کشور هستند که در دوره قبل از خانم دکتر قطره و در این دوره نیز از آقای دکتر مدرسی که سوابق خوبی در حوزه تربیت مدرس زبان فارسی دارند، بهره بردهایم.
در پایان این نشست، گواهی پایان دوره تربیت مدرس زبان فارسی با کد رهگیری منحصر به فرد، توسط رییس بنیاد سعدی به شرکت کنندگان در دوره اهدا شد.
پیام تسلیت انجمن قلم ایران به مناسبت شهادت رهبر حزب الله لبنان، سیدحسن نصرالله
۸ مهر ۱۴۰۳پیام تسلیت انجمن قلم ایران به مناسبت شهادت رهبر حزب الله لبنان، سیدحسن نصرالله بسم الله الرحمن الرحیم«مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا...
پیام تسلیت انجمن قلم ایران به مناسبت درگذشت استاد محمود حکیمی
۱ مهر ۱۴۰۳بسم الله الرحمن الرحیم هوالباقی استاد محمود حکیمی، نویسنده صاحب نام و پژوهشگر پُرکار حوزه تاریخ و تمدن اسلام، بعد از یک عمر مجاهدت...
اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.
۱۲ تیر ۱۴۰۳اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به گزارش دبیرخانه...
اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.
۱۲ تیر ۱۴۰۳اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به...
اسامی نامزدهای کتاب های بخش نقد و پژوهش ادبی بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.
۱۲ تیر ۱۴۰۳اسامی نامزدهای کتاب های بخش نقد و پژوهش ادبی بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به...
اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.
۱۰ تیر ۱۴۰۳اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به گزارش دبیرخانه...
اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.
۱۰ تیر ۱۴۰۳اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به...
پیام تسلیت انجمن قلم ایران به مناسبت شهادت آیت الله رئیسی رئیس جمهور محبوب و همراهان شهیدش
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳إنا للَّه و إنا إلیه راجعون ما شیفتگان خدمتیم، نه تشنگان قدرت (شهید مظلوم، آیت الله بهشتی) در سالروز ولادت با سعادت...