به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری یازدهمین دوره جشنواره شعر و داستان انقلاب صبح امروز، ۱۹ فروردینماه با حضور محمدمهدی سیار دبیر شعر و ساسان ناطق، دبیر بخش داستان این جشنواره در حوزه هنری برگزار شد.
سیار در ابتدای این نشست ضمن گرامیداشت یاد شهید آوینی، از شعر با عنوان هنر همراه انقلاب یاد کرد و گفت: شعر از میان همه هنرهای انقلاب با تنوع سبکی و چهرههای فراوان با انقلاب همراه بوده است. همانطور که انقلاب حرکت فرهنگی درست ملت در قرنهای گذشته بود، شعر انقلاب نیز آینه این اتفاق بود. در این شعر هم میتوان سبک خراسانی و عاشقانهها و عارفانههای سبک عراقی را دید و هم تلاشهای زبانی و خیالورزیهای سبک هندی و جلوههایی از نگاه مدرن را. همه اینها در یک همنشینی شعر انقلاب را ساختهاند. شعر انقلاب هرچند به گذشته نگاه دارد، اما به نیاز و زبان امروز هم چشم دارد؛ همانطور که به آینده نیز نگاه میکند.
وی با اشاره به آثار ارسال شده به دبیرخانه این دوره جایزه، از استقبال شاعران جوان و پیشکسوت از این دوره جایزه خبر داد و افزود: آثار در بخشهای متنوعی ارسال شد. طبق بررسیهای انجام شده در بخش تکاثر شعر نو تعداد ۱۹۶ اثر از ۶۸ شرکتکننده، در بخش تکاثر شعر کلاسیک ۳۰۵ اثر از ۹۵ شرکتکننده، در بخش مجموعه شعر نو نیز ۳۴ اثر و در بخش مجموعه شعر کلاسیک ۵۷ اثر از ۴۱ شاعر به دبیرخانه ارسال شد.
به گفته دبیر بخش شعر یادزهمین دوره جشنواره شعر و داستان انقلاب، در بخش مجموعه شعر کودک نیز ۲۴ اثر از ۱۲ شرکتکننده و در بخش مجموعه شعر نوجوان نیز ۳۰ اثر از ۲۱ شرکتکننده به دبیرخانه ارسال شده است. برگزیدگان این بخشها در روز جمعه، ۲۳ فروردینماه، اعلام و تجلیل خواهند شد.
سیار در ادامه اسامی داوران بخشهای مختلف شعر این جشنواره را به این شرح اعلام کرد: در بخش کلاسیک محمدسعید میرزایی، امید مهدینژاد و محمدحسین نعمتی آثار را ارزیابی کردند. در بخش شعر کودک و نوجوان نیز افسانه شعباننژاد، کبری بابایی و سیدحبیب نظاری داوری آثار را برعهده داشتند. همچنین قرار است در اختتامیه این دوره از علی معلم دامغانی نیز تجلیل شود.
ناطق نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه جشنواره یازدهم عرصه حضور نویسندگان جوان و پیشکسوت بود، گفت: این دوره جشنواره عرصه میانداری نویسندگان جوانی است که در دیگر جشنوارهها اسامی آنها شنیده شده و با تجربه هستند. همچنین عرصهای برای نویسندگان پیشکسوت و جوانتر هم بود.
به گفته وی؛ در بخش داستان کوتاه بزرگسال در این دوره ۱۹۸ اثر از ۱۲۳ نویسنده، داستان کوتاه کودک تعداد ۵۴ اثر از ۳۳ نویسنده، در بخش رمان بزرگسال تعداد ۵۱ اثر از ۴۴ نویسنده و در بخش رمان کودک نیز ۲۷ اثر از ۲۱ نویسنده به دبیرخانه ارسال شد. آثار در بخش داستان بزرگسال توسط شهریار عباسی، سعید تشکری و محمد رودگر و همچنین در بخش داستان کوتاه و نوجوان حسین فتاحی، محسن هجری و هادی خورشاهیان ارزیابی و داوری شدند. همچنین قرار است در مراسم اختتامیه این دوره از محمدعلی گودینی نیز تجلیل شود.
ناطق همچنین به میزان جوایز این دوره اشاره و اضافه کرد: به رتبه نخست در بخش رمان ۱۴ میلیون تومان، نفر دوم هشت میلیون تومان و نفر سوم نیز شش میلیون تومان اهدا خواهد شد.