دیدار اعضای انجمن قلم با چهره ماندگار ادبیات

اعضای هیات مدیره انجمن قلم ایران شامل محمد رضا سرشار (رئیس انجمن قلم ایران)، محسن پرویز (نایب رئیس و سخنگوی انجمن قلم)، راضیه تجار، رضا اسماعیلی و کامران پارسی نژاد به دیدار حاکمی والا استاد ممتاز دانشگاه تهران و چهره ماندگار ادبیات رفتند.
در این دیدار صمیمانه که در منزل استاد و با حضور خانواده این استاد برگزار شد، محمد رضا سرشار ضمن سخنان کوتاهی ضمن تقدیر از خدمات برجسته ایشان به زبان و ادبیات فارسی و با اعلام آمادگی انجمن قلم برای تجدید چاپ آثار استاد، برای ایشان آرزوی سلامتی کرد.
محسن پرویز، راضیه تجار، رضا اسماعیلی و کامران پارسی نژاد نیز ضمن اظهار خرسندی از توفیق دیدار استاد حاکمی والا، برای ایشان آرزوی سلامتی کردند.
در پایان این دیدار صمیمانه، اعضای هیات مدیره انجمن قلم ایران ضمن تشکر از میهمان نوازی خانواده مُکرم این استاد فرهیخته، از خداوند متعال برای استاد حاکمی والا آرزوی طول عمر با عزت و سلامتی کردند.
دکتر اسماعیل حاکمی والا، در آبادان متولّد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در بوشهر، آبادان و شیراز گذراند و از دبیرستان سلطانی شیراز دیپلم ادبی گرفت. در ۱۳۳۴ به دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی رفت و در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی درجهٔ لیسانس گرفت. در ۱۳۳۷ تحصیلات عالیهٔ خود را در دورۀ دکتری زبان و ادبیات فارسی ادامه داد و در ۱۳۴۳ موفق به اخذ دانشنامه دکترا شد. عنوان رسالهٔ دکتری وی «سماع در تصوّف» نام دارد که به راهنمایی استاد سعید نفیسی نگارش یافته است. حاکمی والا، در کنار تحصیل در دانشگاه، در مدارس سپهسالار و دبیرستان مروی به تحصیل ادبیات عرب و علوم و معارف اسلامی نیز پرداخت و مقامات حریری، مغنیاللبیب، مکاسب، شرایع و سیوطی را خواند. اسماعیل حاکمی از ۱۳۴۳ تا ۱۳۴۷ در وزارت آموزش و پرورش به خدمت پرداخت. در ۱۳۴۷ با درجۀ استادیاری به دانشگاه تهران منتقل شد. در ۱۳۵۲ به درجۀ دانشیاری و در ۱۳۶۲ به مرتبۀ استادی نائل آمد و سرانجام در مهرماه ۱۳۶۹ به عنوان استاد ممتاز دانشگاه تهران برگزیده شد. دکتر حاکمی علاوه بر تدریس، عهدهدار سمتهایی چون معاونت دانشگاه علامه طباطبایی و ریاست کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران نیز بود. او اهل شعر است و در ۱۳۳۵ هـ. ش مجموعه اشعار خود را با عنوان «شکوفه» منتشر کرد.
از استاد حاکمی والا تا کنون کتابهای فراوانی در حوزه شعر و ادبیات فارسی و تصحیح متون چاپ شده است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
دستور زبان فارسی، آشنایی با ادبیات فارسی، آیین فتوت و جوانمردی، مجموعه مقالات، فرج بعد از شدت، تحقیق درباره ادبیات غنایی، ادبیات معاصر ایران، آشنایی با ادبیات فارسی، سماع در تصوّف، پندنامهٔ عطّار، برگزیدهٔ اشعار رودکی و منوچهری، گزیدهٔ اشعار مسعود سعد سلمان و …
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به پاس سالها خدمات علمی و فرهنگی وی، طی برگزاری مراسم بزرگداشتی در ۲۰ مهر ماه ۱۳۸۳ دکتر اسماعیل حاکمی والا را به عنوان یکی از مفاخر ایران زمین معرفی و لوح تقدیری به این استاد اهدا کرد.
وی همچنین در سمینار سالیانهٔ استادان زبان فارسی در هندوستان و همایشهای مولوی در مونیخ آلمان، جامی در استراسبورگ فرانسه، اقبال در لاهور پاکستان، فارسی در چین، جامی در مسکو و استاد شهریار در باکو شرکت داشته است.
دکتر حاکمی والا در سال ۱۳۶۸ نیز به عنوان استاد ممتاز دانشگاه تهران و به سال ۱۳۸۴ به عنوان چهرهٔ ماندگار ادبیّات فارسی شناخته شد.
پیام تسلیت دکتر محمد سرشار به مناسبت درگذشت استاد عباس براتی پور

دیروز مراسم تشییع مرحوم استاد عباس براتیپور با حضور علاقمندان ایشان در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد. استاد براتیپور ۸۰ ساله بود...
آیین همدلی منیژه آرمین

آیین همدلی مراسم آیین همدلی روز یکشنبه ۱۴ اسفند ماه با حضور برخی از اعضای هیئت مدیره انجمن قلم در فضای هنرمندانه آثار...
اعضای جدید

اخبار انجمن قلم طی بررسی رزومه و مصاحبه نهایی که توسط هیئت موسس صورت گرفت، عضویت افراد زیر در انجمن قلم پذیرفته شد....
آیین همدلی “استاد عباس براتی پور”

آیین همدلی مراسم تجلیل از استاد عباسعلی براتیپور روز یکشنبه ۱۶بهمن ماه با حضور اعضای هیئت موسس، هیئت مدیره انجمن قلم و نماینده...
معرفی کتاب “دفاع بدون شلیک”

معرفی: دفاع بدون شلیک نویسنده: حسین علی ساسانی انتشارات: انجمن قلم ایرانیان امروز سال انتشار: ۱۴۰۱ تعداد صفحات: ۱۳۲ صفحه کتاب دفاع بدون...
معرفی کتاب تب خشکسالی به قلم علی الله سلیمی

«تب خشکسالی» به کتابفروشیها رسید علی الله سلیمی در کتاب جدید خود داستانی با موضوع تغییرات اقلیمی و رابطه انسان و طبیعت را...
فراخوان بیست و یکمین دورۀ جشنواره قلم زرین

به نام خداوندگار کتاب و قلم فراخوان بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین انجمن قلم ایران، با استعانت از...
دبیر جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

با تصویب هیات مدیره انجمن قلم ایران ، «حمید هنرجو» دبیر بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین شد. سید احمد...