علیرضا قزوه: گفتمان مقاومت گل سرسبد ادبیات امروز است

علیرضا قزوه:
گفتمان مقاومت گل سرسبد ادبیات امروز است
شاعر برجسته کشور در نخستین همایش ملی ادبیات مقاومت در خراسان شمالی گفت: گل سرسبد ادبیات امروز گفتمان و ادبیات مقاومت هشت سال دفاع مقدس است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد علیرضا قزوه در نخستین همایش ملی ادبیات مقاومت که پیش از ظهر امروز در سالن گلشن بجنورد با حضور شعرای بزرگ کشوری و استانی و همچنین پژوهشگران و اساتید و روسای دانشگاهها برگزار شد، به توضیح نقش ادبیات مقاومت در شکلگیری مکتب ادبی انقلاب اسلامی پرداخت.
وی تصریح کرد: همدلی، دوستی و مبارزه با ظلم از سالیان دور جزء فرهنگ مردم ایران بوده است؛ فرهنگی که در آن بهمن یار زرتشتی شاگرد ابنسینا مسلمان است.
این نویسنده و شاعر برجسته در ادامه افزود: در ۴۰۰ سال گذشته در ایران جنگهای بسیاری اتفاق افتاده اما ادبیات مقاومت در هیچ دورهای مانند ۸ سال دفاع مقدس شکل نگرفته است.
وی همچنین بیان داشت: در جنگهای پیشین بسیاری به از دست رفتن نقاطی از کشور ختم میشد اما در جنگ تحمیلی ۸ ساله با وجود اینکه ۴۴ کشور پشت رژیم بعث عراق بودند بااقتدار تمام علاوه بر حفظ خاک کشور دشمن را نیز بهعنوان متجاوز به دنیا معرفی کردیم که این نقطه شکوهمند شروع ادبیات مقاومت ایران بوده است.
این نویسنده و شاعر ادامه داد: شهید حججیها از نسل دهه ۷۰ با رشادتهای خود در قالب مدافعان حرم ثابت کردند که دقیقاً همان آرمانهای انقلاب دهه ۶۰ هنوز هم پابرجاست و حتی قویتر و پررنگتر از گذشته است و این ادبیات مقاومت است.
قزوه انقلاب ایران را یک انقلاب فرهنگی و ادبی دانست و افزود: اگر انقلابهای ۳۰۰ سال گذشته دنیا را ازنظر بگذرانیم مشاهده میشود که هیچ انقلابی بهاندازه انقلاب ایران مردمی نبوده است و رهبری شایسته و از جنس شعر و ادبیات نداشته است.
وی شعر و ادبیات را خط اول مقاومت جنگ تحمیلی ایران عنوان کرد و گفت: شعر انقلاب درواقع با تمام سبکهای ادب فارسی آشتی میکند و با چهرهها دشمنی ندارد.
قزوه دهه ۶۰ را در شکل گری ادبیات مقاومت بسیار پررنگ دانست و بیان کرد: دهه ۶۰ دهه بسیار پرتکاپویی برای ایران است و اگر بزرگترین اتفاق زبانی در ادبیات انقلاب، دفاع مقدس و شعر آیینی افتاده باشد هنوز هم محصول دهه ۶۰ و دو شاعر بزرگ و گرانقدر آقایان احمد عزیزی و علی معلم است.
وی همچنین اظهار کرد: گل سرسبد ادبیات امروز که مایه افتخار است همین ادبیات مقاومت دفاع مقدس است و خزانه هزارساله ادبیات کشور از این نوع ادبیات خالی است و درواقع این ادبیات مقاومت ک چیز تازه و نو است.
قزوه در پایان افزود: جنگها آغاز میشوند و پایان مییابند و به دست فراموشی سپرده میشود و این ادبیات مقاومت است که باعث حفظ تاریخ، رشادتها و جوانمردیها میشود.
پیش از ظهر امروز نخستین همایش ملی ادبیات مقاومت با حضور دکتر علیرضا قزوه، سعید بیابانکی، رئیس دانشگاه کوثر بهعنوان بانی این همایش و تعدادی دیگر از شعرای بزرگ کشوری و استانی و همچنین پژوهشگران و اساتید و روسای دانشگاهها آغاز شد و تا امشب ادامه خواهد داشت.
پیام تسلیت دکتر محمد سرشار به مناسبت درگذشت استاد عباس براتی پور

دیروز مراسم تشییع مرحوم استاد عباس براتیپور با حضور علاقمندان ایشان در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد. استاد براتیپور ۸۰ ساله بود...
آیین همدلی منیژه آرمین

آیین همدلی مراسم آیین همدلی روز یکشنبه ۱۴ اسفند ماه با حضور برخی از اعضای هیئت مدیره انجمن قلم در فضای هنرمندانه آثار...
اعضای جدید

اخبار انجمن قلم طی بررسی رزومه و مصاحبه نهایی که توسط هیئت موسس صورت گرفت، عضویت افراد زیر در انجمن قلم پذیرفته شد....
آیین همدلی “استاد عباس براتی پور”

آیین همدلی مراسم تجلیل از استاد عباسعلی براتیپور روز یکشنبه ۱۶بهمن ماه با حضور اعضای هیئت موسس، هیئت مدیره انجمن قلم و نماینده...
معرفی کتاب “دفاع بدون شلیک”

معرفی: دفاع بدون شلیک نویسنده: حسین علی ساسانی انتشارات: انجمن قلم ایرانیان امروز سال انتشار: ۱۴۰۱ تعداد صفحات: ۱۳۲ صفحه کتاب دفاع بدون...
معرفی کتاب تب خشکسالی به قلم علی الله سلیمی

«تب خشکسالی» به کتابفروشیها رسید علی الله سلیمی در کتاب جدید خود داستانی با موضوع تغییرات اقلیمی و رابطه انسان و طبیعت را...
فراخوان بیست و یکمین دورۀ جشنواره قلم زرین

به نام خداوندگار کتاب و قلم فراخوان بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین انجمن قلم ایران، با استعانت از...
دبیر جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

با تصویب هیات مدیره انجمن قلم ایران ، «حمید هنرجو» دبیر بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین شد. سید احمد...