دسته بندی مطالب

هم‌زمان با انتشار آلبوم «ما غروب نمی‌کنیم»؛ سیار: برای احیاء سرودهای انقلابی نیاز به مجاهدت است

محمدمهدی سیار با اشاره به انتشار آلبوم «ما غروب نمی‌کنیم» گفت: نخستین چیز‌هایی که از انقلاب اسلامی به ذهنمان می‌آید، سرود‌ها و نغمه‌هایی است که شاعران بزرگ و هنرمندان عرصه موسیقی در آن دوران خلق کرده‌اند.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، محمدمهدی سیار که در سرایش سرود‌های آلبوم «ما غروب نمی‌کنیم» با تولید کنندگان این اثر همکاری داشته است با اشاره به اهمیت ژانر سرود در کشور، اظهار داشت: میلاد عرفان‌پور در مدیریت مرکز موسیقی حوزه هنری تلاش دارد تا به شکل جدی‌تر به ژانر سرود که یکی از مهم‌ترین زبان‌های موسیقایی کشور به‌ویژه در زمان انقلاب اسلامی بوده است، بپردازد.

وی افزود: شاهد تلاش‌های شبانه‌روزی ایشان و دوستانشان در مرکز موسیقی حوزه هنری برای راه‌اندازی این جریان و تولید آلبوم «ما غروب نمی‌کنیم» بوده‌ام. البته عباس محمدی، مدیریت پیشین مرکز موسیقی حوزه هنری، در این زمینه تلاش‌هایی را آغاز کرده و کلید آلبوم و سرود‌هایی با موضوعات اجتماعی را زده بود.

این شاعر، ترانه‌سرا و مدرس دانشگاه پرداختن حوزه هنری به عنوان پایگاه هنر‌های مردمی و انقلابی به این هنر مردمی یعنی سرود را قابل تقدیر دانست و خاطرنشان کرد: من نیز در کنار هنرمندان تلاش کردم اگر کمکی از دستم برمی‌آید دریغ نکنم.

سیار همچنین گفت: سرود‌های ابتدای انقلاب اسلامی به دلیل اینکه در احساس حضور جمعی و حرکت پرشور تاریخی و تمدنی خلق شد، رنگ و بو و شور و حال دیگری دارد و برای آنکه دوباره به آن فضا دست پیدا کنیم نیاز به مجاهدت و تلاش بیشتری داریم. بزرگانی که با آن جریان همراه بوده‌اند چه در حوزه آهنگ‌سازی و چه اجرا، افراد بزرگ و تکرارنشدنی هستند و کار را آن‌ها به حدی از کمال در برخی سرود‌ها رسانده‌اند که می‌بینید برخی سرود‌ها را نمی‌توان از انقلاب اسلامی حذف کرد.

وی ادامه داد: نخستین چیز‌هایی که از انقلاب اسلامی به ذهنمان می‌آید، سرود‌ها و نغمه‌هایی بود که شاعران بزرگ و هنرمندان عرصه موسیقی در آن دوران خلق کرده‌اند. انقلاب جهت‌گیری و محتوای فرهنگی و هنری بسیار جدی داشت و برای آنکه آن محتوا با حرکت امروز مردم همراه شود باید بیشتر تلاش کنیم.

این شاعر، ترانه‌سرا با بیان اینکه خیلی از بزرگان موسیقی امروز که خوانندگان خوش‌نام و آهنگ‌سازان خوبی هستند در دهه ۶۰ با فعالیت‌های دانش‌آموزی در گروه‌های سرود آشنا شده‌اند، عنوان کرد: سرود محمل خوبی برای استعدادیابی و کار جمعی برای دانش‌آموزان است. همیشه افسوس می‌خورم که کار‌های جمعی در مدارس ما کم‌رنگ و کم‌رونق شده و امیدوارم آلبوم «ما غروب نمی‌کنیم» بتواند فضای فعالیت‌های جمعی در مدارس را احیا کند.

علاقه‌مندان برای تهیه آلبوم موسیقی «ما غروب نمی‌کنیم» به صورت نسخه اصلی می‌توانند به مراکز معتبر فروش محصولات فرهنگی و هنری و همچنین سایت‌های beeptunes.com، ritmo.ir، navaak.com مراجعه کنند.

معرفی کتاب “دفاع بدون شلیک”

۱۹ دی ۱۴۰۱
  معرفی: دفاع بدون شلیک نویسنده: حسین علی ساسانی انتشارات: انجمن قلم ایرانیان امروز سال انتشار: ۱۴۰۱ تعداد صفحات: ۱۳۲ صفحه کتاب دفاع بدون...

معرفی کتاب تب خشکسالی به قلم علی الله سلیمی

۱۵ دی ۱۴۰۱
  «تب خشک‌سالی» به کتابفروشی‌ها رسید علی الله سلیمی در کتاب جدید خود داستانی با موضوع تغییرات اقلیمی و رابطه انسان و طبیعت را...

فراخوان بیست و یکمین دورۀ جشنواره قلم زرین

۱۴ دی ۱۴۰۱
  به نام خداوندگار کتاب و قلم     فراخوان بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین   انجمن قلم ایران، با استعانت از...

دبیر جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

۱۰ دی ۱۴۰۱
      با تصویب هیات مدیره انجمن قلم ایران ، «حمید هنرجو» دبیر بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین شد. سید احمد...

محسن پرویز دبیرشورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران شد

۲۷ آذر ۱۴۰۱
    طی حکمی از سوی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن پرویز به عنوان «نماینده تام‌الاختیار وزیر و دبیر شورای ارزشیابی...

نخستین دوره جایزه ادبی “ساهر”

۱۹ آذر ۱۴۰۱
  🔸 انجمن ادبی ساهر در راستای ارتقای داستان نویسی در عرصه ی امنیت ملی نخستین دوره جایزه ادبی “ساهر” را در دو بخش...

نویسنده‌ای که ارزش وطن را می‌دانست/ یادی از «جلال آل‌احمد» به بهانه سالروز تولدش

۱۲ آذر ۱۴۰۱
پنجشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۱  نویسنده‌ای که ارزش وطن را می‌دانست/ یادی از «جلال آل‌احمد» به بهانه سالروز تولدش فردا سالروز تولد جلال آل‌احمد است،...

آرمان «وطن فارسی» در «دهکده جهانی»/ شکل‌گیری تمدن فارسی برای بعضی‌ها زنگ خطر است

۹ آذر ۱۴۰۱
آرمان «وطن فارسی» در «دهکده جهانی»/ شکل‌گیری تمدن فارسی برای بعضی‌ها زنگ خطر است آرمان «وطن فارسی» در «دهکده جهانی»/ شکل‌گیری تمدن فارسی برای...