دسته بندی مطالب

تاریخچه انجمن

“تاریخچه انجمن”

انجمن قلم ایران تدریجا از اواخر سال ۱۳۷۷ شکل گرفت؛ و در تاریخ ۱۳۷۸/۳/۶،  رسما فعالیت خود را آغاز کرد. انجمن قلم ایران تشکلی است فرهنگی ، غیر انتفاعی، دارای تابعیت ایرانی که به هیچ حزب ، گروه و تشکیلات سیاسی و دینی دولتی و غیر دولتی – اعم از داخلی و خارجی- وابسته نیست و پس از صدور مجوز تشکیل و از تاریخ ثبت رسمیت یافته و دارای شخصیت حقوقی است.

این انجمن در حال حاضر دارای حدود ۲۰۰ نفر عضو است؛ از چهره های شاخص ادبی، علمی، اجتماعی و سیاسی کشور، از جمله، دو رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، رئیس فرهنگستان هنر و نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی، از اعضای این انجمن بوده و هستند.این مجموعه تنها تشکل رسمی فراگیر قانونی از اهالی قلم کشور است که کلیه شاعران، نویسندگان (داستان، فیلمنامه و نمایشنامه )، منتقدان، مترجمان پژوهشگران و اندیشمندان عرصه علوم انسانی – هم با مخاطبان بزرگسال و هم مخاطبان کودک و هم نوجوان – را در برمی‌گیرد.

.

 اهداف انجمن قلم ایران:

  1. مجتمع ساختن اهالی قلم متعهد کشور، به قصد ایجاد همدلی و همراهی هر چه بیشتر میان آنان.
  2. کمک به ارتقای سطح فرهنگ و ادبیات کشور.
  3. کمک به ارتقای سطح مادی و معنوی زندگی اهالی قلم کشور.
  4. تلاش در جهت معرفی ادبیات و فرهنگ اصیل کشور، به ملل دیگر.
  5. تلاش در جهت حفظ آزادی بیان و قلم، در چارچوب تعیین شده در قانون اساسی.
  6. تحصیل وام و اعتبار از اشخاص ، بانک‌ها، و موسسات اعتباری و قبول هدایا و اعطای جوایز به نویسندگان
  7. سرمایه گذاری و مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور تامین هزینه های انجمن
  8. ارائه خدمات فکری و مشاوره ای به موسسات و سازمان‌های فرهنگی- هنری ذیربط در جهت تدوین و تصویب قوانین مقررات و آیین نامه های لازم و مفید برای اهالی قلم و فراورده های ذوقی و اندیشه ای آنان
  9. تلاش جهت گسترش و رونق بخشی فرهنگ مطالعه در جامعه از طریق بر گزاری یادواره ها ،جشنواره ها،سمینارها، گردهمایی ها و مسابقه ها.
  10. تلاش برای رونق بخشی اعتلا و غنای هرچه بیشتر آثار ادبی و تحقیقی از طریق تبادل تجارب و نظریات اعضا، برقراری ارتباط با مراکز هنری و فرهنگی داخلی و خارجی برگزاری دوره های کوتاه مدت آزاد فرهنگی – هنری و انتشار نشریه و لوح فشرده و جزوه و کتاب های آموزشی و غیر آموزشی .
  11. تلاش در راه اشاعه هرچه بهتر و بیشتر ارزش های والای الهی و انسانی‌در آثار قلمی.
  12. ایجاد زمینه مناسب برای احراز نقش فعال تر شاعران ، نویسندگان و مترجمان در جامعه و حضور مثبت تر آنان در روند تحولات تاریخی و اجتماعی کشور.

 

انجمن قلم دارای ارکان ذیل است:

  1.  هیت موسس
  2.  مدیر مسئول
  3.  مجمع عمومی
  4.  هیت مدیره
  5.  بازرسان

فعالیتهای انجام شده توسط هیئت مدیره های انجمن قلم ایران، از آغاز تاکنون:

  1. تاسیس جایزه ادبی قلم زرین و برگزاری پانزده دوره آن، به شکل موفقیت آمیز.
  2. این جشنواره در پنچ گروه : داستان بزرگسال ، شعر بزرگسال، پژوهش و نقد ادبی، داستان کودک و نوجوان ، شعر کودک و نوجوان آثار ادبی را رصد و ارزیابی می کند و در هر گروه یک نویسنده و اثر برگزیده را معرفی می کند.در این راستا سه داور در هر گروه به ارزیابی و گزینش آثار می پردازند.
  3. تاسیس گاه‌نامه فرهنگی- ادبی اصحاب قلم(ارگان انجمن قلم ایران) و انتشار یازده شماره آن.
  4. تاسیس ماهنامه نقد ادبی “اقلیم نقد” و انتشار بیست و یک شماره آن.
  5. پیشنهاد برقراری روز بین المللی قلم در جهان و پیگیری این امر؛ تا مرحله تصویب روز ۱۴ تیر، به عنوان روز ملی قلم توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، و ورود این روز در تقویم رسمی کشور.
  6. دریافت مجوز رسمی انتشارات انجمن قلم ایران و تاسیس فروشگاه کتاب انجمن.
  7. پیشنهاد طرح‌های انتشار “صد اثر از صد نوقلم” و “صد و شصت اثر از چهل پیشکسوت” به معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به عهده گیری اجرای این طرح، (طرح مذکور، با انتشار آثار بیست و هشت پیشکسوت” وهشتاد و نه نوقلم، در سال ۱۳۹۱ به انجام رسید.
  8. تهیه زندگینامه داستانی شصت تن از مشاهیر ایران، با پشتیبانی مالی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی. (این آثار در قالب شصت کتاب مستقل، در دست انتشار است.)
  9. کمک به آزادی یک نویسنده زندانی(به سبب بدهی مالی) و صدور تابعیت ایرانی برای یک نویسنده عراقی.
  10. انتشار خبرنامه داخلی فعالیت‌های انجمن و اعضای آن؛ که تاکنون بیست و دو شماره از آن، منتشر شده است.
  11. برگزاری دو دوره کلاس‌های آموزشی داستان(۱) برای یک نهاد فرهنگی کشور.
  12. برگزاری جلسات نقد و بررسی داستان، به مدت دو سال.
  13. شرکت در اجلاس سالانه اتحادیه نویسندگان عرب، به دعوت رئیس این اتحادیه، و پیشنهاد تاسیس اتحادیه نویسندگان جهان اسلام به آن اجلاس (که به تصویب رسید).
  14. پیشنهاد اهدای مدرک معادل به نویسندگان و شاعران نخبه واجد شرایط؛ تهیه و ارسال طرح اجمالی و سپس تفصیلی آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی، و پیگیری کار تا مرحله تصویب و به مرحله اجرا در آمدن آن در دولت نهم.(تاکنون دهها شاعر و نویسنده عضو و غیر عضو انجمن، از مزایای این طرح، برخوردار شده‌اند.)
  15. برگزاری جشنواره‌های ادبی و هنری “سلام بر نصرالله”، “کودکان غزه”، “بیعت با بیداری”، “میلاد در منا”.
  16. اهدای صدها فقره وام بدون بهره و کارمزد از پنج میلیون تا پنجاه میلیون ریال به اعضا.
  17. ارائه مشاوره حقوقی رایگان به اعضا، درمسائل نشر آثار و حقوق مولفان و مصنفان و غیر آن.
  18. دریافت و اهدای بن رایگان کتاب، برای اعضا تا به صورت همه ساله، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
  19. در اختیار گرفتن غرفه، و حضور رسمی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از سال ۱۳۸۵ به بعد به طور مستمر.
  20. برگزاری نزدیک به بیست جلسه نمایش فیلم‌های سینمایی رایگان برای اعضا.
  21. تهیه دو مجموعه داستان مشترک کودک و نوجوان و بزرگسال از نویسندگان شاخص کشور و پیگیری ترجمه این آثار به زبانهای دیگر، توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی.
  22. برگزاری طرح “فرصت برابر” برای شناسایی استعدادهای ادبی شهرستانی، برگزاری کلاس‌های آموزش مستمر رایگان برای ایشان در شهرستان محل سکونتشان، و چاپ آثار نوقلمان شهرستانی.(تاکنون هشت اثر از این افراد، به صورت کتاب، چاپ و منتشر شده است.)
  23. اقدام برای تاسیس شعبه انجمن قلم ایران در مراکز استانهای دارای آمادگی برای این کار(نخستین شعبه انجمن، از سال ۹۳ در خرم آباد لرستان تاسیس شد و به برگزاری جلسات نقد شعر و داستان و آموزش در این زمینه به استعدادهای این استان، مشغول است.)

 

نشانی انجمن :

تهران- خیابان سید جمال الدین اسدابادی- بالاتر از میدان کلانتری- بعد از کوچه ۴۴- شماره ۳۶۰ کد پستی ۱۴۳۶۷۷۳۸۸۳ 

تلفن ۸۸۰۵۹۳۱۹ – ۸۸۰۴۸۹۱۵ ۰۲۱