دسته بندی مطالب

تقدیر از شاعری که زندگی‌اش را وقف ادبیات کودک و نوجوان کرده است

تقدیر از شاعری که زندگی‌اش را وقف ادبیات کودک و نوجوان کرده است

چهل و هفتمین برنامه شب شاعر، پاسداشت محمود پوروهاب شاعر کودک و نوجوان با حضور شاعران، ادیبان و اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، چهل و هفتمین برنامه شب شاعر، پاسداشت محمود پوروهاب شاعر کودک و نوجوان با حضور شاعران، ادیبان و اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد.

در این نشست صمیمی تقی پورمتقی شاعر کودک و نوجوان اولین فردی بود که پشت تریبون قرار گرفت و از همکار خودش پوروهاب سخن گفت. پور متقی بیان داشت: امروز برای پاسداشت کسی دور هم جمع شده ایم که در طرح زبان شعر و داستان با روایت‌های گوناگون هیچ گاه با محدودیت روبرو نمی‌شود و همیشه حرفی برای گفتن دارد.

این شاعر کودک و نوجوان ادامه داد: ۲۰۰ اثر نگاشته شده پور وهاب در حوزه کودک و نوجوان نشان دهنده استفاده توآمان از احساس، عاطفه، مطالعات عمیق و تجربیات شاعران منحصر به فرد است که او را به یک نمونه منحصر به فرد در حوزه خود تبدیل کرده است.

سید سعید‌هاشمی، نفر بعدی بود که تجربه شناخت خود از پوروهاب را برای حضار تشریح کرد.‌هاشمی اظهار داشت: پور وهاب مسیری رو به رشد را طی کرده است و هر کتابی که تا کنون منتشر کرده به تأیید اهل فن تفاوت بارزی با اثر قبلی اش داشته است. این یعنی اگر شعر امروز ایشان را با ۲۰ سال پیش مقایسه کنیم رشد و پیشرفت و حرکت بدون توقف رو به جلو کاملا محسوس خواهد بود.

هاشمی که امروز سردبیری نشریه سلام بچه‌ها را بر عهده دارد ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی‌های پوروهاب این است که هر روایتی را می‌تواند به شعر تبدیل کند. برای مثال شعری که در رابطه با امام محمد باقر (ع) سروده است، نمونه واضحی از تسلط او بر سرودن شعر دارد.

کمال شفیعی دیگر فردی بود که از پوروهاب گفت و سخن خود را این گونه آغاز کرد: خدایا ممنونیم که پور وهاب متولد شد.

شفیعی ادامه داد: اکثر شاعرانی که می‌شناسم بعد تئوریک و نقادیشان به اندازه قریحه شعر گویی اشان قدرتمند نیست ولی پوروهاب از جمله افرادی است که در هر دو مقوله صاحب نظر و مرجع حساب می‌شود.

علی باباجانی که سابقه همکاری با پور وهاب در نشریه کودک و نوجوان داشته است، دو ویژگی او را اینگونه توصیف کرد: پوروهاب فردی است که در ۲۰ سال سابقه همکاری، تا کنون عصبانیت او را ندیده ام و همیشه اولین فردی است که در محل کار حاضر می‌شود. به همین دلیل در میان همکاران به نظم و مهربانی شهره شده است.

حسین قرایی دبیر محفل شب شاعر نیز در ادامه پشت تریبون قرار گرفت و گفت: زمانی که شعر به نام خداوند رنگین کمان توسط یکی از نماینده‌های جنوب کشور در مجلس شورای اسلامی قرائت شد، خیلی افراد شاعر این شعر زیبا را نمی‌شناختند. اما مسأله ای که باید پور وهاب به خاطر آن مشهور می‌شد، کادرسازی او در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است در زمانه ای که این حوزه ادبی جدی گرفته نمی‌شود.

دهریزی نیز در سخنانی کوتاه گفت: پوروهاب در همه حوزه‌هایی که قلم زده توانسته سرآمد باشد درحالی که اکثر افراد توانایی چنین کاری را ندارند. من این ویژگی ایشان را برای خود درس خواهم گرفت.

در پایان نشست استاد پوروهاب با تشویق حضار پشت تریبون حاضر شد و گفت: یکی از مقوله‌هایی که در طول دوره فعالیتم باید به آن افتخار کنم این است که دوستان خوش قلب و مهربانی داشته ام و در همه آثارم جای پای آنها مشهود است.

وی سخن خود را با تشکر از دبیر محفل شب شاعر به پایان رساند و بیان داشت: آقای قرائی جزو افرادی است که به صورت برون متن از شعر و ادبیات حمایت می‌کند که امروز برای عرصه ادبی کشور مسأله بسیار مهمی است و به عنوان عضوی از جامعه ادبی از ایشان تشکر می‌کنم.

انتهای پیام/

دبیر بیست و سومین دورۀ جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

۱۱ دی ۱۴۰۳
  دبیر بیست و سومین دورۀ جشنواره قلم زرین معرفی شد. با تصویب هیأت مدیره انجمن قلم ایران، مصطفی محدثی خراسانی دبیر بیست و...

پیام تسلیت انجمن قلم ایران به مناسبت شهادت رهبر حزب الله لبنان، سیدحسن نصرالله

۸ مهر ۱۴۰۳
  پیام تسلیت انجمن قلم ایران به مناسبت شهادت رهبر حزب الله لبنان، سیدحسن نصرالله بسم الله الرحمن الرحیم«مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا...

پیام تسلیت انجمن قلم ایران به مناسبت درگذشت استاد محمود حکیمی

۱ مهر ۱۴۰۳
بسم الله الرحمن الرحیم هوالباقی استاد محمود حکیمی، نویسنده صاحب نام و پژوهشگر پُرکار حوزه تاریخ و تمدن اسلام، بعد از یک عمر مجاهدت...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۲ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به گزارش دبیرخانه...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۲ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش نقد و پژوهش ادبی بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۲ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش نقد و پژوهش ادبی بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۰ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به گزارش دبیرخانه...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۰ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به...