دسته بندی مطالب

روایت مجید محبوبی از سفر به عتبات عالیات

۱۵ مهر ۱۳۹۸ اخبار

سفر به حوالی عشق

“زینب امجدیان”

مجید محبوبی، متولد ۱۳۵۲، شهرستان ملکان-روستای قره گل است. از سال ۱۳۷۴ نوشتن برای نشریات کودک و نوجوان را در ماهنامۀ «سلام بچه‌ها» شروع کرد و امروز تعداد کتاب‌های او حدوداً به ۶۵ اثر داستانی رسیده است. نامزد دریافت جایزۀ کتاب سال جمهوری اسلامی در سال ۱۳۸۶ و سیزدهمین دورۀ کانون پرورش فکری و برگزیدۀ کتاب سال حوزه در سال ۱۳۸۸ و چند جایزه دیگری کشوری و استانی عناوینی است که او در این سال‌ها به خود اختصاص داده است. محبوبی علاوه بر نوشتن از سال ۱۳۸۵به عنوان کارشناس کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم فعالیت می‌کند. او در کارنامۀ ادبی فرهنگی خود سردبیری و مدیر اجرایی مجلۀ باران(اوقاف) و پویندگان(بسیج دانش‌آموزی) را نیز دارد و هم اکنون عضو انجمن قلم ایران است. «سفر به حوالی عشق» آخرین کتاب او است که به همت انتشارات شهید کاظمی وارد بازارنشر شده است.با مجید محبوبی به گفت وگو نشستیم تا از روند نگارش این کتاب بیشتر بدانیم .

این کتاب اولین تجربه شما در نویسندگی بود یا تجربه دیگری هم داشتید!؟قبل از این چه کتاب هایی از شما منتشر شده بود؟

من از سال ۱۳۷۴ به طور جدی نویسندگی را شروع کردم و تا امروز در موضوعات گوناگون برای مقاطع سنی مختلف داستان می نویسم .۶۵ کتاب به رشته تحریر در آورده ام که بیشتر مربوط به رده سنی کودکان و نوجوانان بوده ومحتوای آنها بیشتر بازنویسی سیره پیامبران، امامان ،علما و شهدا را شامل می شود.یک روز بهاری، تربت و دریا،کبوتر سفید،این همه نعمت از خداست (در ۲۲جلد)،قصه های معصومین (ع)،حیات نیکان ،فرزند کعبه نمونه هایی از این آثار است و کتاب«سفر به حوالی عشق»از تجربیات اخیر من است که روایت داستانی از سفر نامه به عتبات عالیات جمعی از اهالی قلم  می باشد که توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است.

چطور شد که به فکر نگارش «سفر به حوالی عشق »افتادید؟

«سفر به حوالی عشق» در واقع  روایتی است خواندنی از سفر زیارتی من همراه با دوستان اهل قلمم همچون ابراهیم زاهدی مطلق،جواد افهمی،حسین سیدی،رضا رسولی،مجید قیصری و…به عتبات عالیات در سال ۱۳۹۴  است .این کتاب از حال‌وهوای کشور عراق و شهرهایی که به آن جا رفته ایم ،تصویرسازی می‌کند. در ادامه سفرم ،به همراه دوستانم در فضای مجازی گروهی تشکیل دادیم . من مطالب مربوط به سفرمان رافصل به فصل می‌نوشتم و در گروه به اشتراک می گذاشتم،ابتدا این کارم صرفا جنبه سرگرمی داشت.اما دوستان هم گروهی توصیه کردند که اینها را تجمیع کرده و به صورت یک کتاب منتشر نمایم.

مشکلی برای چاپ اثرتان نداشتید ؟

ستاد بازسازی عتبات عالیات میزبان ما در این سفر بود ومن توقع داشتم که ازاین کتاب حمایت کنند اما متاسفانه  نتوانستیم این ارتباط را برقرار بکنیم و کتاب مدتی روی دست من ماند.تا اینکه با دوستان نشر شهید کاظمی آشنا شدم که  آنها  با آغوش باز استقبال کردند وکتاب خیلی خوب و شکیل با کیفیت بسیار عالی به  چاپ رسید.

در مورد سبک نگارش کتاب برایمان شرح دهید.

سبک نگارش کتاب به صورت داستانی است،البته معمولاً سفرنامه را به همین شکل می نویسند،خیلی به خاطره نویسی شباهت دارد.اما از آنجا که من داستان‌نویس هستم، کتابم بیشتر متاثر از همین فن نگارش بود و در نهایت چیزی شد که  مورد پسند دوستان اهل قلم قرار گرفت،حالا هم می شود گفت سبک نگارش کتاب هم خاطره نویسی بوده وهم سفرنامه‌نویسی،اما در کل نیت من سفرنامه بود.

برای نوشتن کتاب چقدر مطالعه کردید و از چه منابعی استفاده کردید؟

ازآنجائی که این کتاب خاطرات وتجربیات شخصی من در سفر بود،آنچنان نیازی به مراجعه به منابع نداشتم،من خلاصه مشاهدات میدانی و حقیقی ام را تکمیل کردم و از نظر دوستان ،پیشنهادهاو انتقادات آنها در روند نگارش و تدوین اثر بهره بردم .در حقیقت خاطراتم را به هنر داستان نویسی آراستم.

نوشتن این کتاب چه اثری در زندگی شما داشته است؟ چقدر تحت تاثیر محتوای آن قرار گرفتید؟

بیشتر نویسنده ها می‌گویند که همه کتاب هایشان را به یک اندازه دوست دارند، ولی من می توانم ادعا کنم که این کتاب را از همه کتاب هایم بیشتر دوست دارم.هر وقت می خوانمش ،خاطرات سفر برایم تداعی می شود.وقتی کتاب چاپ شد، برکات معنوی  ومادی زیادی برایم داشت .

این کتاب در مسابقه خاطره نویسی طلاب کشور، مقام دوم را کسب کرد، برای من افتخار بود که این خاطراتم اینگونه درخشید و مورد توجه اهل فن قرار گرفت. بخش  هایی در این کتاب نوشته شده که تبلور ارادت من  به مقام حضرت سیدالشهدا(ع) و حضرت ابوالفضل العباس (ع) بود. خلاصه امیدوارم که مورد رضای این دو بزرگوار و خاندان اهل بیت(ع) قرار بگیردو ذخیره آخرت ما هم حساب بشود.

یکی از موضوعات مهم دربررسی واقعه عاشورا شناخت شخصیت های حاضر در کربلا و الگوگیری یا عبرت گیری ازسرنوشت آنهاست . با توجه به شرایط کنونی جامعه ما، شما بر شناخت کدام یک از شخصیت های این واقعه والگو قراردادن وی برای طیف های مختلف جامعه تاکید دارید؟

به نظرم همه آنهایی که در کربلا حضور داشتند و در جبهه حق بودند، تک تکشان می تواند برای ما الگو باشند،چه آنها که شهید شدند و چه انها که به شهادت نرسیدند. ولی در راس همه اینها حضرت اباعبدالله الحسین(ع) ویژگی های منحصر به فردی دارند که اگر ما به آنها توجه کنیم بسیار برای ما مفید خواهد بود .به حق باید گفت که  مطالعه تاریخ حادثه عاشورا و عبرت گیری از آن برای هر مسلمان و انسان آزاده‌ای لازم است.

درپایان اگر نکته ای دارید بفرمائید.

من همچنان علاقه مندهستم که درباره اهل بیت(ع)بنویسم و این روزها شروع به نوشتن رمانی کرده ام  که بخشی از حادثه عاشورا رابه تصویر می کشد. البته در این رمان به موضوعی پرداخته شده است که مغفول مانده و کسی سراغش نرفته است

دبیر بیست و سومین دورۀ جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

۱۱ دی ۱۴۰۳
  دبیر بیست و سومین دورۀ جشنواره قلم زرین معرفی شد. با تصویب هیأت مدیره انجمن قلم ایران، مصطفی محدثی خراسانی دبیر بیست و...

پیام تسلیت انجمن قلم ایران به مناسبت شهادت رهبر حزب الله لبنان، سیدحسن نصرالله

۸ مهر ۱۴۰۳
  پیام تسلیت انجمن قلم ایران به مناسبت شهادت رهبر حزب الله لبنان، سیدحسن نصرالله بسم الله الرحمن الرحیم«مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا...

پیام تسلیت انجمن قلم ایران به مناسبت درگذشت استاد محمود حکیمی

۱ مهر ۱۴۰۳
بسم الله الرحمن الرحیم هوالباقی استاد محمود حکیمی، نویسنده صاحب نام و پژوهشگر پُرکار حوزه تاریخ و تمدن اسلام، بعد از یک عمر مجاهدت...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۲ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به گزارش دبیرخانه...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۲ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش نقد و پژوهش ادبی بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۲ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش نقد و پژوهش ادبی بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۰ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به گزارش دبیرخانه...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۰ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به...