دسته بندی مطالب

نخستین کرسی آزاداندیشی فرهنگسرای انقلاب اسلامی برگزار شد

۳۰ بهمن ۱۳۹۵ اطلاعیه ها

1نشست کرسی آزاد اندیشی با موضوع جنگ نرم با حضور محمدصادق دهنادی، کارشناس مسائل رسانه و رضا رسولی، کارشناس مسائل فرهنگی روز گذشته در فرهنگسرای انقلاب اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، در این نشست که در راستای سلسله برنامه های دهه فجر این فرهنگسرا و با حضور جمعی از نوجوانان برگزار شد،دکتر محمدصادق دهنادی، کارشناس مدیریت رسانه با تاکید بر نقش سواد رسانه ای گفت: بر اساس اعلامیه سازمان یونسکو-سازمان علمی فرهنگی ملل متحد- که اگر کسی ۶ دانش را نداشته باشد، بی سواد محسوب می شود، یکی از آنها سواد رسانه ایست. در عصر ارتباطات، ما تصمیمات و دانش مان را از رسانه ها می گیریم. و سواد رسانه ای یعنی چطور اطلاعات درست را از نادرست بازشناسی کنیم.
زندگی دوم در فضای مجازی
دکتر رضا رسولی، کارشناس مسائل فرهنگی در ادامه با اشاره به روحیات دخترانه مخاطبان، یاد آور شد: شما به دلیل عواطف تان، سریعتر با اتفاقات اطراف ارتباط برقرار می کنید. در روزگاری هستیم که دسترسی به موضوعات و مفاهیم خیلی آسان است. شما در گوشی موبایل تان عضو چندین گروه هستید و همه نوع فیلم و عکس و متن برای شما ارسال می شودو شما هستید که برای ذهن تان، مرز مشخص می کنید. به اعتقاد کارشناسان، مرزهای سیاسی کشورها از حریم شخصی ما شروع می شود. شما زندگی دومی را در فضای مجازی می گذرانید. هر لحظه که مراقب حریم شخصی تان نباشید، همان لحظه آسیب دیده اید.
هزینه های پیامی که دریافت می کنید را دریابید
در ادامه این نشست، دکتر دهنادی با طرح این پرسش که «چرا نرم افزارهایی همانند تلگرام رایگان است» از مخاطبان خواست نظرات خود را درباره این امر بیان کنند.
وی در ادامه گفت: سواد رسانه ای شامل دو جمله می شود؛ بدانید پیام از کجا می آید و چرا به شما داده می شود. اولین جنبه سواد رسانه ای، پاسخ به این سوال است که پیامی که به من رسیده برای من چه هزینه ای دارد و از من چه رفتاری را خواهد داشت-اعم از خرید جنس و نحوه رفتار و….-. به عبارتی سواد رسانه ای یعنی بدانید، پیامی که دریافت کردید شما را برای چه امری متقاعد می کند. مثلا در جریان حادثه پلاسکو، رسانه ای که آمار کشته ها را می دهد، چه انتظاری از شما دارد؟ نمی گویم بدبین باشید اما از صاحب رسانه این سوال را داشته باشید که از ارسال این پیام چه مقصودی داشته است.
از خود بیگانه شدن، میراث جنگ نرم
دکتر رسولی در پاسخ به این سوال که «اساسا جنگ نرم از ما چه می خواهد» گفت: تعبیر «الینه شدن» به معنای از خود بیگانه شدن، جریانی است که طی آن نظر مقابل به ما تحمیل می شود. وقتی همان طورکه طرف مقابل از ما می خواهد عمل کردیم در جنگ نرم شکست خورده ایم. البته جنگ نرم، صرفا تحمیل نظرات نیست بلکه هدف نهایی، مسائل اقتصادی است. گسترش روز به روز اعتیاد در جوامع نیز از نتایج همین سیستم است. نتیجه اعتیاد این است که فرد برای دست یابی به ماده ای که به آن اعتیاد دارد حاضر است همه چیز را بدهد.
حکومت یک هزارساله اندلس چطور خاتمه یافت؟
در ادامه نخستین کرسی آزاد اندیشی فرهنگسرای انقلاب اسلامی، دهنادی با اشاره به سرنوشت کشور اسلامی آندلس گفت: حدود یک هزار سال، کشور اسلامی آندلس در قلب اروپا می زیست. کشیشان ۳۰۰ سال کار کردند تا اسلام را از آندلس در قلب اروپا خارج کنند. یکی از اقداماتی که برای نیل به این هدف صورت گرفت، عرضه شراب رایگان میان مسلمانان بود به این صورت که زمین های بزرگی را خریداری می کردند و در آن درخت انگور می کاشتند و آن را وقف تولید شراب و توزیع رایگان آن در کشور اسلامی می کردند. وقتی لشکر روم وارد اندلس شد، کسی حاضر نبود برای دینش بجنگد عده اندکی بر دین خود پافشاری کردند را به دریای مدیترانه انداختند.
جنگ نرم، خزنده عمل می کند
رسولی «اباحی گری» را از اهداف مهم جنگ نرم دانست و گفت: این امر خلال پخش سریال های جذاب مطرح می شود و شما شاهد مسائلی هستید که تصورش را هم نمی کردید که روزی دچار آن شوید. ولی سریال مثل آمپولی که تزریق شود ناخواسته در جان شما اثر می گذارد. وی با اشاره به خطراتی که جنگ نرم به طور ناخودآگاه افراد را دچار می کند، گفت: همواره اصلی را در زندگی تان لحاظ کنید که در آینده با حس خوشایندی داشته باشید به اسم اصل «صیانت». به لحاظ فردی هیچ کس به شما کمک نمی کند و در درجه اول خودتان باید از داشته هایتان مراقبت کنید.
این کارشناس مسائل فرهنگی، یکی از عرصه های مهم جنگ نرم را خانواده عنوان کرد و گفت: یکی از موضوعات مهم در عرصه جنگ نرم تشکیل خانواده و ازدواج است. بر اساس اعتقادات ما زمانی که فردی به آگاهی کافی برسد ازدواج، اتفاق درخشانی است. اگر تصویر درستی از زندگی و خانواده تان نداشته باشید به عنوان مادرو همسر خانواده ، آسیب خواهید دید.
مهمترین جنبه جنگ نرم، خانواده است
در بخش دیگری از این نشست دکتر دهنادی، عرصه جنگ نرم را از مسائل سیاسی فراتر دانست و خاطر نشان کرد: اگر تصور کنیم مهمترین جنبه جنگ نرم، جنبه سیاسی است، اشتباه کرده ایم. مهمترین عرصه جنگ نرم، خانواده است. استحکام درونی جامعه از خانواده است. خودتان باشید و به فکر خودتان. شما امروز موشک های جنگن نرم را نمی بینید اما اگر برای لباس عید دنبال رنگ سال هستید بدانیدکه ترکش های جنگ نرم به شما برخورد کرده است.
رسولی حجاب را از دیگر زمینه های جنگ نرم، عنوان کرد و گفت: حجاب میزان پوششی که برای خودتان در نظر می گیرید در زمینه لحن، تن صدا، بوی خوش، رفتار، نوع نگاه کردن را شامل می شود. حجاب شما تعیین می کند که دیگران اجازه دارند چه ببینند.
این کارشناس مسائل فرهنگی در پایان به مخاطبانش گفت: در مسیر زندگی با انواع سوال ها مواجه می شوید در این شرایط دو کار را نکنید؛ اول اینکه از هم سن و سال هایتان سوال نپرسید، آنها هم مانند شما هستند. دوم اینکه به اینترنت مراجعه نکیند و سعی کنید سوال تان را از اهل فن بپرسید.
این نشست با پاسخ به پرسش های مخاطبان نوجوان به کار خود پایان داد.

دبیر بیست و سومین دورۀ جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

۱۱ دی ۱۴۰۳
  دبیر بیست و سومین دورۀ جشنواره قلم زرین معرفی شد. با تصویب هیأت مدیره انجمن قلم ایران، مصطفی محدثی خراسانی دبیر بیست و...

پیام تسلیت انجمن قلم ایران به مناسبت شهادت رهبر حزب الله لبنان، سیدحسن نصرالله

۸ مهر ۱۴۰۳
  پیام تسلیت انجمن قلم ایران به مناسبت شهادت رهبر حزب الله لبنان، سیدحسن نصرالله بسم الله الرحمن الرحیم«مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا...

پیام تسلیت انجمن قلم ایران به مناسبت درگذشت استاد محمود حکیمی

۱ مهر ۱۴۰۳
بسم الله الرحمن الرحیم هوالباقی استاد محمود حکیمی، نویسنده صاحب نام و پژوهشگر پُرکار حوزه تاریخ و تمدن اسلام، بعد از یک عمر مجاهدت...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۲ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به گزارش دبیرخانه...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۲ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش نقد و پژوهش ادبی بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۲ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش نقد و پژوهش ادبی بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۰ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر بزرگسال بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به گزارش دبیرخانه...

اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

۱۰ تیر ۱۴۰۳
  اسامی نامزدهای کتاب های بخش شعر کودک و نوجوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد. به...