دسته بندی مطالب

علیرضا قزوه: گفتمان مقاومت گل سرسبد ادبیات امروز است

علیرضا قزوه:

گفتمان مقاومت گل سرسبد ادبیات امروز است

خبرگزاری فارس: گفتمان مقاومت گل سرسبد ادبیات امروز است

شاعر برجسته کشور در نخستین همایش ملی ادبیات مقاومت در خراسان شمالی گفت: گل سرسبد ادبیات امروز گفتمان و ادبیات مقاومت هشت سال دفاع مقدس است. 

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد علیرضا قزوه در نخستین همایش ملی ادبیات مقاومت که پیش از ظهر امروز در سالن گلشن بجنورد با حضور شعرای بزرگ کشوری و استانی و همچنین پژوهشگران و اساتید و روسای دانشگاه‌ها برگزار شد، به توضیح نقش ادبیات مقاومت در شکل‌گیری مکتب ادبی انقلاب اسلامی پرداخت.

وی تصریح کرد: همدلی، دوستی و مبارزه با ظلم از سالیان دور جزء فرهنگ مردم ایران بوده است؛ فرهنگی که در آن بهمن یار زرتشتی شاگرد ابن‌سینا مسلمان است.

این نویسنده و شاعر برجسته در ادامه افزود: در ۴۰۰ سال گذشته در ایران جنگ‌های بسیاری اتفاق افتاده اما ادبیات مقاومت در هیچ دوره‌ای مانند ۸ سال دفاع مقدس شکل نگرفته است.

وی همچنین بیان داشت: در جنگ‌های پیشین بسیاری به از دست رفتن نقاطی از کشور ختم می‌شد اما در جنگ تحمیلی ۸ ساله با وجود اینکه ۴۴ کشور پشت رژیم بعث عراق بودند بااقتدار تمام علاوه بر حفظ خاک کشور دشمن را نیز به‌عنوان متجاوز به دنیا معرفی کردیم که این نقطه شکوهمند شروع ادبیات مقاومت ایران بوده است.

این نویسنده و شاعر ادامه داد: شهید حججی‌ها از نسل دهه ۷۰ با رشادت‌های خود در قالب مدافعان حرم ثابت کردند که دقیقاً همان آرمان‌های انقلاب دهه ۶۰ هنوز هم پابرجاست و حتی قوی‌تر و پررنگ‌تر از گذشته است و این ادبیات مقاومت است.

قزوه انقلاب ایران را یک انقلاب فرهنگی و ادبی دانست و افزود: اگر انقلاب‌های ۳۰۰ سال گذشته دنیا را ازنظر بگذرانیم مشاهده می‌شود که هیچ انقلابی به‌اندازه انقلاب ایران مردمی نبوده است و رهبری شایسته و از جنس شعر و ادبیات نداشته است.

وی شعر و ادبیات را خط اول مقاومت جنگ تحمیلی ایران عنوان کرد و گفت: شعر انقلاب درواقع با تمام سبک‌های ادب فارسی آشتی می‌کند و با چهره‌ها دشمنی ندارد.

قزوه دهه ۶۰ را در شکل گری ادبیات مقاومت بسیار پررنگ دانست و بیان کرد: دهه ۶۰ دهه بسیار پرتکاپویی برای ایران است و اگر بزرگ‌ترین اتفاق زبانی در ادبیات انقلاب، دفاع مقدس و شعر آیینی افتاده باشد هنوز هم محصول دهه ۶۰ و دو شاعر بزرگ و گران‌قدر آقایان احمد عزیزی و علی معلم است.

وی همچنین اظهار کرد: گل سرسبد ادبیات امروز که مایه افتخار است همین ادبیات مقاومت دفاع مقدس است و خزانه هزارساله ادبیات کشور از این نوع ادبیات خالی است و درواقع این ادبیات مقاومت ک چیز تازه و نو است.

قزوه در پایان افزود: جنگ‌ها آغاز می‌شوند و پایان می‌یابند و به دست فراموشی سپرده می‌شود و این ادبیات مقاومت است که باعث حفظ تاریخ، رشادت‌ها و جوانمردی‌ها می‌شود.

پیش از ظهر امروز نخستین همایش ملی ادبیات مقاومت با حضور دکتر علیرضا قزوه، سعید بیابانکی، رئیس دانشگاه کوثر به‌عنوان بانی این همایش و تعدادی دیگر از شعرای بزرگ کشوری و استانی و همچنین پژوهشگران و اساتید و روسای دانشگاه‌ها آغاز شد و تا امشب ادامه خواهد داشت.

فراخوان بیست و دومین دورۀ جشنواره قلم زرین

۲ اسفند ۱۴۰۲
  فراخوان بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین انجمن قلم ایران خرسند است آغاز به کار بیست و دومین دوره جشنواره قلم زرین...

دبیر جشنواره “قلم زرین” معرفی شد

۹ بهمن ۱۴۰۲
  دبیر بیست و دومین دورۀ جشنواره قلم زرین معرفی شد. با تصویب هیأت مدیره انجمن قلم ایران ، «جواد کامور بخشایش» دبیر بیست...

بیانیه انجمن قلم ایران در محکومیت حادثه تروریستی کرمان

۱۷ دی ۱۴۰۲
————– 🔻 بیانیه انجمن قلم ایران در محکومیت حادثه تروریستی کرمان ————- به نام منتقم خون شهیدان «جنایتکاران سنگدل از هم اکنون آماج قطعی...

فراخوان سومین جشنواره ادبی فلسطین

۸ آذر ۱۴۰۲
  بسم الله الرحمن الرحیم —————- فراخوان سومین جشنواره ادبی فلسطین —————- مقام معظم رهبری: ما یقین داریم با ادامۀ مبارزات مردم مسلمان فلسطین...

بیانیه انجمن قلم ایران در حمایت از عملیات «طوفان الاقصی»

۱۷ مهر ۱۴۰۲
  بسم الله قاصم الجبارین «ما یقین داریم با ادامه‌ی مبارزات مردم مسلمان فلسطین و حمایت جهان اسلام، فلسطین به فضل الهی آزاد می‌شود...

جلسه مجمع عمومی سالیانه ۱۴۰۲

۱۳ مهر ۱۴۰۲
باسلام؛ به اطلاع می‌رساند: مجمع عمومی عادی(سالیانه) انجمن قلم ایران روز یکشنبه مورخ  ۲۳/۰۷/۱۴۰۲  از ساعت ۱۵ الی ۱۷ در محل سالن انجمن قلم...

اسامی برگزیدگان بیست و یکمین جایزه قلم زرین معرفی شدند

۲۰ تیر ۱۴۰۲
  اسامی برگزیدگان و شایسته تقدیر بیست و یکمین جایزه قلم زرین معرفی شدند: بخش نقد و پژوهش ادبی: شایسته تقدیر: گونه شناسی نثر...

بیانیه دبیر بیست یکمین جشنواره قلم زرین

۲۰ تیر ۱۴۰۲
  «به نام خداوند لوح و قلم» ن و القلم و مایسطرون سوگند به قلم و آنچه می‌نویسند سوره مبارک قلم آیه نخست بیانیه...